Back to top

szorongás

szorongás

Mit tehet, ha szorongásos tünetei vannak?

A Meteo Klinikára bejelentkezők közel 30 százaléka panaszkodik több más tünet mellett  szorongásos jellegű tünetekről. Az életminőségüket jelentősen rontó kellemetlen tünetek között igen gyakran jelentkezik mellkasi diszkomfortérzés és szaporább szívverés-érzet is.  

Tévedés azt gondolni, hogy ez csak a nőknél gyakori jelenség. A  férfiak esetében is nagy számban fordul elő, kortól függetlenül.

Egyre gyakoribb, hogy a gyermekeknél is egyre gyakrabban figyelhető meg. 

A pánikbetegség és az időjárás kapcsolata

A pánikbeteg rohamai alatt ismétlődő jelleggel, minden előzmény nélkül nyomasztó, kezelhetetlen félelemérzetet érez. A beteg rövid időn belül, fokozódó jelleggel tapasztalja magán a kellemetlen testi tüneteket, mint szívdobogásérzés, fulladás, verejtékezés, remegés, hányinger, hasi panaszok, szédülés, ájulásérzés, érzékelési zavarok, hőhullámok.

stresszRövid idő alatt, akár 15-30 perc alatt is a beteg igen rossz állapotba kerülhet, amely a környezetében lévők számára okozhat ijedtséget.

Ennek az állapotnak a létrejötte többféle ok miatt lehetséges. A rendszeresen visszatérő szorongásos panaszok jellemzően segítik a pánikroham bekövetkeztét.

Subscribe to RSS - szorongás