Back to top

szédülés

szédülés

Mit tehet, ha gyakran szédül?

A Meteo Klinika páciensei között gyakran megjelenő tünet a szédülés. Leggyakrabban más egyéb vezető tünet mellett jelenik meg. A szédülés sokléle lehet, pl. forgó jellegű, bizonytalan érzetet adó, egyensúlyvesztéssel járó, gyengeség érzettel járó állapotok. 

A szédülés ritkán jelentkezik önmagában, jellemzően már egy meglévő egészségügyi probléma mellé társul. Lehet, hogy ártalmatlan az oka, de lehet egy komoly figyelmezttetés is egy veszélyes elváltozásra.

Többféle módon jelentkezhet, attól függően, hogy milyen alapproblémához társul.

Nőknél gyakrabban fordul elő, de a férfiak is panaszkodnak erre a tünetre. 

A napszúrást komolyan kell venni

A felszabadult nyaralás alatt hajlamosak vagyunk megfeledkezni testünk védelméről. Pedig az erős napsütés és a magas hőmérséklet veszélyeket is rejthet magában. A valódi napszúrás súlyos egészségügyi problémákkal járhat, így érdemes komolyan venni és védekezni ellene.

A tűző napon való hosszabb tartózkodás hatására a testben és a fejben is megemelkedik a hőmérséklet, ami a testhőmérsékletet meg is haladja. Ennek következtében megnő a koponyaűri nyomás és az agyhártya izgalmi állapotba kerül. Az test és fej fokozott felmelegedése bizonyos esetekben még gyakoribb, pl. elégtelen folyadékbevitel, fizikai megterhelés, túlöltözés, egyes gyógyszerek is hajlamosítanak és egyéni érzékenységek is lehetnek a háttérben.

Subscribe to RSS - szédülés