Back to top

meteo-profil

Kell szenvednünk az időjárástól?

A válasz sokakat meglephet: az esetek többségében már nem kellene! Akkor miért szenvedünk mégis? Egyáltalán: valóban okoz az időjárás kellemetlen tüneteket és ronthatja az életminőségünket, akár az  egészségünket?

Ma már kevesen, (és egyre kevesebben) vitatják, hogy az időjárás – és szélesebb értelemben a légkör-környezet – folyamatai jelentős hatást gyakorolnak a szervezetünkre.

Halálos is lehet az időjárás

Megdöbbentő eredményt hozott egy humánmeteorológiai® kutatási program. A Meteo Klinikának a Szent János Kórház Stroke Centrumával végzett kutatása kimutatta, hogy bizonyos időjárási helyzetekben háromszor többen haltak meg egy gyakori stroke-ban mint az egyéb napokon.

Korábbról ismert volt, hogy egyes légköri hatások súlyosan veszélyeztethetik egészségünket. A tartós hőhullámok vagy például a magas légyszennyezettség tömegesen okoznak rövid vagy hosszabb távon többlethalálozást, illetve hozzájárulnak súlyos betegségek kialakulásához.

Most újabb, sokkoló kutatási eredmény igazolja, hogy az időjárási hatásokat érdemes komolyan venni, gyakran halálosan komolyan!

Subscribe to RSS - meteo-profil