Back to top

megfázás

megfázás

Kakukkfű a természetes fertőtlenítő

A kakukkfű értékes gyógy-és fűszernövényünk. Vad, mezei és termesztett változatait is fogyaszthatjuk. Fűszerként húsok ízesítésére használják. Szájvizek, kenőcsök alapanyagaként, valamint a likőrgyártásban és az illatszeriparban is keresett. Gyógyászatban pedig főként köhögés csillapítóként ismerjük.

A kakukkfű jellegzetes illatát magas illóolaj tartalma, elsősorban a timol határozza meg. Erős fertőtlenítő hatása miatt a középkorban a növény szétszórásával a pestis-és lepra járványok elleni védekezésre használták. Egyiptomban a holttestek balzsamozására alkalmazták.

Gyömbér tea

A gyömbér a keleti orvoslás egyik sokoldalúan felhasználható növénye.  Kiváló hatású többek között émelygés, hányinger, rossz emésztés esetén tea formájában.

A gyömbér segíthet köhögéssel, orrváladékozással járó megfázás esetén. Nyitja a pórusokat, izzaszt. Stimuláló és melegítő hatású, így a hidegebb hónapokban kifejezetten ajánlott. Köztudottan jó emésztési zavarok enyhítésére (enyhe gyomorrontás, puffadás), de émelygésnél, hányingernél is segítségünkre lehet. Jó emésztésserkentő és étvágyjavító hatású.

Csillagánizs megfázásos időben

A csillagánizs több területen is hasznosítható, alkalmazzák a konyhaművészet szerelmesei, de a gyógyászatban is ismert alapanyag és virágzása idején megcsodálhatjuk az örökzöld fa virágát is. Megfázásos időszakokban pedig ízletes frissítő italként előszeretettel fogyasztjuk.

A csillagánizs tea egy igazi vitaminbomba, ami gyorsan elkészíthető és megvéd a megfázástól.

A csillagánizs több területen is hasznosítható: előszeretettel alkalmazzák a konyhaművészet szerelmesei, gyógyászatban is ismert alapanyag és virágzása idején megcsodálhatjuk az örökzöld fa virágát is.

Subscribe to RSS - megfázás