Back to top

magas vérnyomás

magas vérnyomás

Szívvédő Omega-3 zsírsavak

Kellemetlen gyulladások? Magas koleszterinszint és szív- érrendszeri betegségek? Az omega-3 zsírsavak vérhígító hatásúak, csökkentik a vérlemezkék összetapadását. De hogyan juthatunk hozzá?

A rendszeres lazacfogyasztás, illetve a lazacban található omega-3 zsírok bevitele csökkentheti a koszorúér-betegségek kockázatát. Ezek segíthetnek növelni a HDL (a „jó” koleszterin) mértékét, csökkenthetik a vérnyomást, stabilizálhatják a szívverést, és ezáltal megakadályozhatják a halálos szívrohamok egyik fő okát, a szívritmuszavart. Az omega-3 zsírsavak vérhígító hatásúak, csökkentik a vérlemezkék összetapadását, amely vérrögök kialakulásához és szélütéshez vezet.

A medvehagyma gyógyereje

A medvehagyma a tavasz első hírnöke, hatalmas gyógyerő rejlik benne. A medvehagymában található A-, B1-, B2-, C-, E- és F-vitamin, valamint levelének magas az ásványi anyag tartalma: vas, magnézium, mangán, kalcium, kobalt, cink, szelén tartalma jelentős.

A medvehagyma különösen alkalmas a szervezet tavaszi salaktalanítására, és elősegíti az idült bőrbetegségek gyógyítását is. Igen kedvezően hat a gyomorra és a bélrendszerre. A bélműködés javulásával megszűnhetnek azok a panaszok is, amelyek különösen idős embereknél, valamint a mértéktelenül evőknél a belek túltelítettsége vagy renyhe működése következtében lépnek fel.

Gyakorlatok magas vérnyomásra

Az időjárás különböző hatásai, a frontok, a szél sokaknál válthat ki kóros vérnyomás-emelkedést. A légzésterápiák mindig kéznél vannak, és hatékony eszközök sok probléma megoldásához. A vérnyomás csökkentésére meteogyógyászunk az alábbi módszert ajánlja! 

Helyezzük magunkat kényelembe! Legjobb, ha széken, megtámasztott háttal ülünk.

Ugrál a vérnyomása? Az időjárástól is lehet!

A vérnyomás a nap folyamán egészséges embernél is állandóan változik a fiziológiás határok között. Normális vérnyomásról beszélünk, ha az értéke 120/80 Hgmm. Ha ennél egy kicsit magasabb, az még nem kóros, azonban, ha 140/90 Hgmm feletti értéket mérünk, akkor érdemes orvoshoz fordulni. Ilyenkor már  a szakirodalom magas vérnyomásról beszél, ami kezelést igényel.  Vannak olyan emberek, akiknek a vérnyomásuk a 100/70 értéket sem érik el, ők az alacsony vérnyomású emberek.

Az egész szervezetünk egy nagyon bonyolult rendszer és ennek egyik meghatározó része a vérnyomás szabályozása. 

A vérnyomásban bekövetkező ingadozásokat külső és belső hatások pl. idegi terhelés, fizikai aktivitás, a szervezetben keletkező anyagok, az időjárás változásaival összefüggő humánmeteorológiai változások váltják ki.

Subscribe to RSS - magas vérnyomás