időjárás | www.meteoklinika.hu - Meteo Klinika - Humánmeteorológia

időjárás

időjárás

15 fokot zuhant a hőmérséklet!

Az elmúlt évek legerősebb hőhullámán vagyunk túl, kereken egy héteg kellett elviselnünk a 35, 40 fokos forróságot. A hőséget markáns hidegfront zárta le, és egyik napról a másikra országosan 15 fokot zuhant a hőmérséklet!

A hőhullám és a hidegfront külön-külön is megterhelő, sőt, akár életveszélyes is lehet, ez pedig az egyik napról a másikra történő drasztikus változásra hatványozottan igaz! Míg szombaton és vasárnap közel 40 fok uralkodott az országban, hétfőn ugyanezeken a helyeken már csak 16, 17 fokot mértünk. A markáns lehűlést a 24 órás változást mutató térképünk igencsak látványosan szemlélteti.

A Meteo Klinika országos állomáshálózatának mérései alapján jól látszik a nagy lehűlés: hétfőn délben a legtöbb helyen 12, 15 fokkal volt hidegebb, mint 24 órával korábban!

A szervezetet érő igénybevételről a Meteo Klinika igazgatója nyilatkozott ebben a videóban!

 

 

Életmentő tippek a forró napokra!

Ismét az átlagosnál jóval melegebb az idő hazánkban, sokan nagyon nehezen bírják a hőséget. A cikkben néhány hasznos tippet, tanácsot is adunk, amik akár életmentőek is lehetnek!

Augusztus 1-én, kedden a hőmérséklet csúcsértéke már sokfelé meghaladta a 35 fokot, a hét további részében pedig még ennél is melegebb lesz, egyes helyeken akár a 40 fokot is elérheti a legmagasabb hőmérséklet - erre a Dél-Alföldön van a legnagyobb esély.

Elindult a „Nehéz Kölykök Centruma” FB csoport!

Igen sokan panaszkodnak, hogy a család „nehéz kölyke” sokszor megoldhatatlan feladat elé állítja őket.  Most ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, mert igenis van segítség. És várunk mindenkit!

Sokkal több család szenved a magatartási problémákkal (pl. ADHD, BTM) küzdő gyermekek miatt, mint gondolnánk. Ez egyes felmérések szerint  százezer körül mozog, ha nem is egyformán súlyos esetekről van szó. A legtöbben ezt komoly terhelésként és problémaként élik meg, mert nem tudják, hogy milyen kapaszkodók, és megoldási lehetőségek állnak a rendelkezésükre.  

Az időjárás megjelenése mindennapjainkban - a meteogyógyász szemével 5

Az ősz és a tél közeledtével megnő a légzőszervi panaszok száma. A ködös, nyirkos párás levegő csökkenti szervezetünk ellenálló képességét, a baktériumok és vírusok könnyebben elszaporodnak. Vannak olyan időjárási helyzetek, amelyek nem kedveznek a kruppos vagy akár az asztmatikus panaszoknak.

Fontos, hogy az asztmatikus betegséggel élők meg tudják előzni a roham kialakulását. Az arra hajlamosaknál előre jelezhetők azok az időjárási folyamatok, amelyek rájuk nézve veszélyt jelentenek. A klinikai szolgáltatásaink között megtalálhatók azok a riasztási, veszélyt jelző, vagy tájékoztató jellegű  humánmeteorológiai előrejelzések, ami biztonságosabbá, nyugodtabbá teheti a napjait.

Az időjárás megjelenése mindennapjainkban - a meteogyógyász szemével 4

Napjainkban egyre többen fordulnak az alternatív gyógyászat irányába. A gyógyszerek mellékhatásai és a szerzett negatív tapasztalatok egyre inkább ösztönzik az embereket arra, hogy problémáikra természetes megoldást találjanak. Sokan csak kiegészítő terápiákat, de egyre többen vannak, akik már csak a természetközeli megoldásokkal szeretnének gyógyulni. 

A helyesen megválasztott táplálkozásunk gyógyító hatású, az elfogyasztott ételek gyógytáplálékként  hatnak a szervezetünkre.

A rosszul megválasztott élelmiszerek beteggé tesznek bennünket, sokféle tünet megjelenésével jelzi testünk, hogy számára az elfogyasztott étel nem jó. A terhesség során a magzat egészséges fejlődése érdekében érdemes még jobban odafigyelni az elfogyasztott táplálékra.

Az időjárás megjelenése mindennapjainkban - a meteogyógyász szemével 3

A hasfájás, puffadás, különböző gyomorpanaszok ma már népbetegségnek számítanak.  Az emésztőrendszer gyengesége hátrányosan hat szervezetünk működésére pl. alvás zavarral küzdünk, fáradtak vagyunk, rossz a közérzetünk, a vitaminok és ásványi anyagok rossz felszívódása következtében hiánybetegségek léphetnek fel.  

Az elfogyasztott táplálék minősége, mennyisége, a rohanó életmód, a terhesség és az időjárási tényezők sok esetben rontják a kialakult helyzetet. Például egyes élelmiszerekkel szemben érzékenység alakul ki. A táplálkozás nagyban befolyásolja a tünetek változását.

Az időjárás megjelenése mindennapjainkban - a Meteogyógyász szemével 1

A Magyar lakosság 78 %-a reagál visszatérően az időjárás különféle folyamataira. Több mint 30 %-nál az életminőségét is jelentősen befolyásolja, rontja.  Sokan nem is gondolunk arra, hogy a visszatérően jelentkező tünetek okozója a légköri változásokban keresendő. A szervezetünk ezekre a hatásokra egyénenként változó módon reagál, így az időjárás hatásait mindannyian másként éljük meg.

Az időjárási folyamatok többféle módon is megjelennek az életünkben.  A lakosság fele szenved rendszeresen visszatérő alvászavarban.

Az időjárás megjelenése a mindennapunkban - a Meteogyógyász szemével 2.

A magyarországi halálokok listáját a szív- és érrendszeri betegségek vezetik. Míg a magyar férfiak 45%-a hal meg emiatt, a nőknél ez az arány 57%. A Magyar lakosság 78 %-a reagál visszatérően az időjárás különféle folyamataira és több mint 30 %-nál az életminőségét is jelentősen befolyásolja, rontja. 

Az időjárás hatásai komoly terhelést jelentenek a keringési rendszerre. A szívbetegek egy kiemelten veszélyeztetett csoport az időjárásra érzékenyek körében.

Alvással a szép bőrért

Egy fárasztó stresszes nap negatív hatását és az időjárás viszontagságait bőrünkön is látjuk. Szerencsére jó kiadós, nyugodt alvás után láthatóan megfiatalodunk, energiánk megsokszorozódik.                                                                                                                                     

                                                                                                        

Subscribe to RSS - időjárás

Számolj, Mariann! :-)

ÁFA:

Bruttó:
Nettó:

Kopi-paszta!

Hajrá Fészbúk! :-)

A szövegben található képek megkeresése és listázása. A kiválasztott kép útvonala kerül be a Facebook kép linkjébe.

Kopi-paszta!

Keress!

A képek listája:

  • Ide kerülnek a képek.