Back to top

hőingás

Óvatosan a fürdőzéssel!

Szeptemberben még gyakran előfordul, hogy délutánonként 30 fok köré melegszik a levegő, azaz igazi nyári hangulatú napban van részünk. A fürdőzéssel azonban óvatosnak kell lenni, mert a vizek hőmérséklete addigra már jelentősen csökken! 

Szeptemberben ugyan hivatalosan is beköszönt a meteorológiai ősz, az időjárás azonban nem feltétlenül ismeri a naptárat. Nagyon gyakori, hogy igazi nyári időben van részünk, és a délutáni csúcshőmérséklet eléri, vagy meg is haladja a 30 fokot. Ha azonban a vízparton szeretnénk pihenni, észrevehető, hogy már nem olyan kellemes a természetes vizek hőmérséklete, sőt! 

Extrém hőingás – rendkívüli terhelés!

A napi hőingások rendkívüli terhelést jelentenek a szervezetünknek! 

Több mint két hete rekorddöntögető melegben van részünk, szinte minden nap megdől valamilyen melegrekord! A délutáni hőmérsékletek az augusztus végét idézik, nem ritkák a 25 fok feletti maximumok. Azonban a hűvös reggelek már jelzik, hogy most október végén járunk, helyenként 5 fok körüli minimumok jellemzők. Mindez azt jelenti, hogy 20 fonál is nagyobb napi hőmérséklet-emelkedést kell kibírni 24 órán belül!

Subscribe to RSS - hőingás