Back to top

görcsös panaszok

görcsös panaszok

Mit tehet, ha gyakran vannak görcsös panaszai?

A Meteo Klinikára bejelentkezők esetében gyakori tünet a görcsös fájdalom. A fokozott görcskészség sokféle okra vezethető vissza, és általában nem csak önmagában észlelhető jelenség, hanem egyéb más tünetekkel együtt jelenik meg. 

Gyakori tünet, hogy minden előzmény nélkül egyszer csak elkezd görcsölni valamely izomzat. Ez legtöbbször egy húzó jellegű, kellemetlen égető érzés, melytől nehezen lehet megszabadulni.

Gyakran a vádli, vagy a láb más izomzatán tapasztaljuk, de  előfordul a bordaközi izmoknál, de a csuklás is a rekeszizom görcsös állapota. 

Ingadozó kalciumháztartásunk

Tudta, hogy a mák nyolcszor több kalciumot tartalmaz,mint a tehéntej? A juhtóró pedig ötször annyit, mint a tehéntúró?

Mindannyian jól tudjuk, hogy ha nem veszünk magunkhoz elegendő kalciumot, akkor törékenyebbé válnak a csontjaink, a fogaink romlásnak indulnak, akár szívműködési zavarok léphetnek fel, de fontos szerepe van a véralvadásban és a hormonrendszer működésében is. De vajon tudjuk-e, hogy az időjárás miként hat a kalciumháztartásunka?

Akár az időjárás is okozhat görcsöket!

A görcsös állapotok kialakulásáért gyakran az akaratunktól függetlenül működő vegetatív idegrendszerünk megváltozott működése a felelős. Az időjárás idegrendszerre gyakorolt hatása régóta ismert tény.

Nem szeretjük, amikor fáj a hasunk, görcsös bélmozgások, izomfájdalmak vonják el a figyelmünket a dolgainkról.

Hajlamosak vagyunk apró problémának tekinteni és egy görcsoldó tabletta bevétele után már megyünk is vissza abba a taposómalomba amiből jöttünk.

Subscribe to RSS - görcsös panaszok