Back to top

fáradtság

fáradtság

Mit tehet, ha gyakran fáradt, levert?

A Meteo Klinikára bejelentkezők esetében szinte mindenkinél előforduló tünet a fáradtság. Az esetek egy részében ez már a reggeli óráktól jelen lévő tünet, másoknál a nap folyamán bármikor felléphet. 

A nap végén jelentkező kellemesen jóleső fáradtság élettani folyamat. Azonban egyre gyakrabban fordulnak hozzánk, akik ezt már ébredést követően tapasztalják, és az egész napjukat, vagy a napjuk nagy részét végig kíséri.   

Jellemzően a középkorúak problémája, azonban időszakosan a fiatalabb korosztálynál is megjelenik.

A fáradtság legjobb ellenszerei

A fáradékonyság mindennapos jelenség társadalmunkban. Ilyenkor erőtlenséget, a késztetés hiányát, gyengeséget, pihenés, alvás utáni vágyat érzünk. 

Az, hogy fáradtnak vagy éppen kipihentnek érezzük magunkat számos, a szervezeten belüli és szervezeten kívüli októl függ. Néhány praktika  segítségével azonban enyhíthetünk állandó fáradtságunkon.

Nyerjünk energiát a reggelivel! Tartalmas és egészséges reggelit készíthetünk, ha vízben vagy tejben megfőzünk egy adag zabpelyhet. A zab idegerősítő, szorongásoldó.

A kávé jótékony hatásai

A kávé több mint 1000 különálló vegyületből áll. Az legújabb kutatások arra mutatnak rá, hogy klorogénsav tartalmának glükóz csökkentő hatása van, ezáltal a vércukorszint emelkedést segít megakadályozni. 

A mértékletes kávéfogyasztás jótékony hatással van  egészségünkre. Áldásos hatásai vannak a depressziós hangulatra, a szellemi fáradtságra, és a koncentrációra. Ezen kívül megkönnyebbülést nyújt fejfájás és migrén esetén is.  

Latte Macchiato

hozzávalók / 1 adag                                                      

Letaglózó fáradtság az időjárástól

Az időjárás jelentősen befolyásolja hangulatunkat, életminőségünket. Sokan nem is gondolnák, hogy a látszólag ok nélküli fáradtságunkat, kimerültségünket mennyire meghatározzák a légköri folyamatok.

Aktuális testi-lelki állapotunkra hatással vannak a légkör-környezeti folyamatok, melyek főként az idegrendszerünk által okoznak különféle tünetet.

Az időjárási tényezők emberi pszichére gyakorolt hatásáról már régóta tudunk. A  napsütés, vagy éppen a borongós, csapadékos idő mindannyiunk napját meghatározza.  

Lehet, hogy az időjárás miatt nem megy úgy a munka

Szeretnénk minden nap fittek és frissek lenni. A legjobb teljesítményt nyújtani a munkákban és a magánéletünkben. De olykor az élet másként rendezi a napjainkat, és úgy érezzük magunkat, mintha átment volna rajtunk egy úthenger. Nehezen ébredünk, és lassan haladunk a feladatokkal is.

faradekonysag_munkateljesitmeny_csokken

Az aktuális fizikai és szellemi állapotunkat  nagymértékben befolyásolja, hogy mit eszünk, mennyit mozgunk, a pillanatnyi lelki állapotunk és a különféle környezeti hatások is mint az időjárás.

Az időjárási frontoknak, napsütésnek, vagy éppen borongós időnek az emberi teljesítményre gyakorolt hatásáról már régóta tudunk.

Úgy érzi, állva elalszik?

A fáradékonyság mindennapos jelenség társadalmunkban. Ilyenkor erőtlenséget, életuntságot, a késztetés hiányát, gyengeséget tapasztalunk, pihenés, alvás utáni vágyat érzünk. Az, hogy fáradtnak vagy éppen kipihentnek érezzük magunkat számos, a szervezeten belüli és szervezeten kívüli októl függ.

Aktuális fizikai állapotunkra hatással van az idegrendszerünk, mozgásrendszerünk állapota, de nagymértékben befolyásolják lelki tényezők és egyéb környezeti hatások is.

Az időjárási frontoknak, napsütésnek, vagy éppen borongós időnek az emberi pszichére gyakorolt hatásáról már régóta tudunk.

Egy nehéz munka, tartós fizikai, szellemi és érzelmi megterhelés után a fáradtság természetes dolog, ezért nem is megy senki orvoshoz.

Subscribe to RSS - fáradtság