Back to top

depresszió

depresszió

BTM, ADHD vizsgálat és terápia

Nagyon sok család problémájára kínálhat megoldást a Meteo Klinika BTM-ADHD rendelése. A klinikán alkalmazott korszerű vizsgálati és terápiás megoldások segítenek a BTM és ADHD panaszok kezelésében, a család jobb életminőségének megteremtésében.

Magyarországon közel 100 ezer főt érint a BTM, ADHD, autizmus, hiperaktivitás vagy a figyelemzavar. Kezelésük nem egyszerű, és gyakran sok kudarccal jár. Pedig az érintett családokra általában nagy terhet ró és sok problémát okoz. Nyáron, az iskolai szünidő alatt, a napi rutinok felborulásával, a több együttléttel csak fokozódnak a gondok.

Klinikánk egyedülálló vizsgálati és terápiás módszerei már BTM-es, ADHD-s gyermekek számára is rendelkezésre állnak.

ADHD, BTM vizsgálat és terápia

Nagyon sok család problémájára kínálhat megoldást a Meteo Klinika ADHD-BTM rendelése. A klinikán alkalmazott korszerű vizsgálati és terápiás megoldások segítenek a ADHD és BTM panaszok kezelésében, a család jobb életminőségének megteremtésében.

Magyarországon közel 100 ezer főt érint a ADHD, BTM autizmus, hiperaktivitás vagy a figyelemzavar. Kezelésük nem egyszerű, és gyakran sok kudarccal jár. Pedig az érintett családokra általában nagy terhet ró és sok problémát okoz. Nyáron, az iskolai szünidő alatt, a napi rutinok felborulásával, a több együttléttel csak fokozódnak a gondok.

Szívvédő Omega-3 zsírsavak

Kellemetlen gyulladások? Magas koleszterinszint és szív- érrendszeri betegségek? Az omega-3 zsírsavak vérhígító hatásúak, csökkentik a vérlemezkék összetapadását. De hogyan juthatunk hozzá?

A rendszeres lazacfogyasztás, illetve a lazacban található omega-3 zsírok bevitele csökkentheti a koszorúér-betegségek kockázatát. Ezek segíthetnek növelni a HDL (a „jó” koleszterin) mértékét, csökkenthetik a vérnyomást, stabilizálhatják a szívverést, és ezáltal megakadályozhatják a halálos szívrohamok egyik fő okát, a szívritmuszavart. Az omega-3 zsírsavak vérhígító hatásúak, csökkentik a vérlemezkék összetapadását, amely vérrögök kialakulásához és szélütéshez vezet.

Stresszoldó édesség

A répában A-, B-, C-vitamin, valamaint értékes ásványi anyagok, például vas, kalcium és kálium található. Gyakori fáradtság esetén rendszeres fogyasztása javasolt. Nagy lelki megterhelés és stressz után segít regenerálódni. Vastartalma segít leküzdeni a vérszegénységet, ráadásul az öregedést is lassítja.

A mandula gazdag rostokban, fontos energia és tápanyagforrás, fehérjét, egyszeresen- és többszörösen telítetlen zsírsavakat, olajat, szénhidrátokat és ásványi anyagokat ( kálium, kalcium, magnézium, vas, foszfor, mangán, cink, szelén ) tartalmaz. Nagyon jó E-vitamin forrás. Jelentős a B-vitamin komplex és a folsav tartalma is.

Mandulás répatorta

Hozzávalók (6 adag):

A tortához

Depresszió vagy csak lehangoltság?

Sokszor érezzük magunkon, hogy fáradtak vagyunk és nincs kedvünk semmihez. Lehet hogy  depresszióba estünk? Vagy mégsem? Miért alakul ki ez és mit tegyünk, ha tapasztalunk ilyen tüneteket?

Fáradtság, passzivitás, falánkság, emésztési panaszok, kedvetlenség rendszeresen visszatér az életünkbe,  akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy megfelelően táplálkozunk-e, pótoljuk-e a megfelelő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot, valamint mozgunk-e eleget?

Depresszió

A mai rohanó világban nem tudunk, vagy nem akarunk a problémáinkkal foglalkozni. Amikor a feszültségek vagy a megoldatlan helyzetek felhalmozódnak, akkor az könnyen vezet életvezetési zavarhoz. Ehhez társulhat nyomott hangulat, tehetetlenség érzése, krónikus fáradtság és az "elegem van mindenből" élménye.

A depressziós tünetek sokféle módon nyilvánulhatnak meg és a depresszív szakaszok hossza, gyakorisága és súlyossága, valamint ezeknek a tüneteknek megjelenési formái – pl. szomorú hangulat, reménytelenség érzés, negatív gondolatok, motiválatlanság, alvási szokások megváltozása, különböző fájdalmak jelentkezése, stb. –  egyénenként eltérőek.

Subscribe to RSS - depresszió