A fülledt, változékony idő okozhat panaszokat

Vasárnap nem érkezik front a térségünkbe, viszont a meleg, fülledt, változékony idő többeknél okozhat panaszokat. Főként a nyugaton élőknek lesz szükségük az esernyőkre. Humánmeteorológia.

Vasárnap folytatódik a frontmentes időszak, azonban a meleg, fülledt, változékony idő egyre több embernél okozhat panaszokat. Többeknél jelentkezhet vérnyomás-ingadozás, a légzőszervi panaszok is erősödhetnek. Az érintettek számára ajánlott az extra terhelést kerülni, lehetőség szerint fordítsanak több időt pihenésre. Az asztmások állapota is romolhat, számukra mindenképpen ajánlott a záporok, zivatarok ideje alatt zárt térben tartózkodni. Főként a Dunántúlon van esély záporok, zivatarok kialakulására, az itt élők mindenképpen vigyenek magukkal esernyőt.

A hőmérséklet csúcsértéke 30 fok körül alakul, a melegre érzékenyek körében fejfájás is jelentkezhet. A folyadékbevitel fokozása ajánlott, azonban a cukros és alkoholos italokat lehetőleg mellőzze. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul.

Az UV-sugárzás a középső és keleti országrészben nagyon erős lesz, nyugaton ingadozni fog. Lehetőség szerint ne tartózkodjanak 10 és 16 óra között túl sok időt a tűző napon, keressenek árnyékot. A leégésveszély továbbra is nagy, ügyeljen a bőrvédelemre, válassza a bőrtípusának megfelelő fényvédő szereket. Az UV-sugárzás szemkárosító hatását megelőzendő, viseljen jó minőségű, UV-szűrős napszemüveget.

A pollenterhelés növekszik, a csalánfélék légköri pollenkoncentrációja a közepes-magas, a pázsitfűféléké az alacsony-közepes tartományban alakul jellemzően.

A záporok, zivatarok következtében az utak csúszóssá válhatnak, a zivatarok környezetében a látás jelentősen lecsökkenhet, a megerősödő szél is ronthatja az autók menetstabilitását. A csapadékmentes területeken a hőség következtében tompulnak a reflexek. Nagy lesz tehát a balesetveszély, közlekedjen fokozott figyelemmel és óvatosan.

Számolj, Mariann! :-)

ÁFA:

Bruttó:
Nettó:

Kopi-paszta!

Hajrá Fészbúk! :-)

Az első kép útvonala kerül be a Facebook kép linkjébe. Ha több kép is van a szövegben és nem az elsőt akarod megjeleníteni, akkor kézzel kell bemásolni az útvonalat!

Kopi-paszta!