A melegedő időben erősödhetnek a panaszok

Pénteken nem érvényesül fronthatás, további melegedésre van kilátás. Erősödhet a fejfájás, nehezebben mehet a koncentrálás. Az allergiások továbbra is intenzív tünetekre számítsanak. Humánmeteorológia. 

Pénteken folytatódik a frontmentes időszak, tovább melegszik az idő. A melegedésre érzékenyek panaszai várhatóan erősödnek, többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén, a koncentrálás is nehezebben mehet, emiatt romlik a munkateljesítmény. Ajánlott napközben egy csésze citromfű tea fogyasztása a panaszok enyhítésének érdekében. Ettől függetlenül is célszerű megnövelni a folyadékbevitelt, de a cukros és alkoholos italok fogyasztását ajánlott kerülni. Egyen lédús és vitaminokban gazdag idénygyümölcsöket, -zöldségeket. A nehezen emészthető ételeket kerülje a következő napokban.

A napsütéses időnek köszönhetően továbbra is jó közérzetre számíthat. A szabadtéri események szempontjából kedvező idő várható, ajánlott a kinti levegőn tölteni a szabadidőt. Az UV-sugárzás még mindig erős 11 és 15 óra között, ezért a tűző napon túl sok ideig ne tartózkodjon.

A parlagfű pollenkoncentrációja helyenként már a nagyon erős kategóriát is megközelíti, de már a csalánfélék és az üröm virágpora is magas koncentrációban van jelen a levegőben. Az allergiások panaszai tovább erősödhetnek. Számukra ajánlott a gyakoribb hajmosás, valamint célszerű sűrűbben váltani a felső ruházatot.

A melegedő idő miatt tompulhatnak a reflexek, az utakon nő a balesetveszély. Az erős napsütés is olykor zavaró lehet vezetés közben, viseljen jó minőségű UV-szűrős napszemüveget.

Mentés

Számolj, Mariann! :-)

ÁFA:

Bruttó:
Nettó:

Kopi-paszta!

Hajrá Fészbúk! :-)

Az első kép útvonala kerül be a Facebook kép linkjébe. Ha több kép is van a szövegben és nem az elsőt akarod megjeleníteni, akkor kézzel kell bemásolni az útvonalat!

Kopi-paszta!