Tovább szenvednek az ízületesek

Csütörtökön már nem érvényesül fronthatás, javul az élettani helyzet. Napközben is hűvös idő miatt azonban tartósak maradhatnak a hidegre érzékenyek ízületi panaszai. A nap folyamán több helyen a napsütésé lesz a főszerep, ezeken a területeken javulhat hő- és komfortérzetünk, de továbbra is nagy a megfázásveszély. Humánmeteorológia.

Csütörtökön már nem kell fronthatásra készülni, javul a humánmeteorológiai helyzet. A reggeli hűvös idő és az alacsony napi hőingás megviselheti a hidegre érzékenyeket. Az arra hajlamosak körében jellemzően napközben sem mérséklődnek majd jelentősen a kopásos ízületi panaszok, egyedül a Dunántúlon élőknél van esély a tünetek  gyengülésére a délelőtt órákban. Amennyiben érintett, ajánlott melegen tartania a végtagokat, illetve hatásosan enyhíti a fájdalmat a csalánlevél főzetéből készített borogatás is.

Napközben több helyen napos idő várható, így ezeken a területeken jelentősen javulhat a hő- és komfortérzet, amely kedvez a kinti programoknak. Érdemes tehát szabadtéri tevékenységet, sportolást szervezni a szabadba, feltölteni D-vitaminraktárainkat még a téli fényhiányos időszak előtt. A sok napsütés azonban becsapós, a hűvös reggel után napközben még fontosabb a réteges öltözködés!

A sokfelé kellemesen alakuló, napos idő emellett hamar elfeledteti az emberrel, hogy éppen ilyenkor a legkönnyebb megfázni, ezért fontos, hogy az immunrendszert folyamatosan támogassuk, erősítsük. Javasolt tehát a megkezdett C-vitaminkúra folytatása, fogyasszunk minél több idénygyümölcsöt-, illetve zöldséget, mint amilyenek a hagymafélék, vagy az alma, amely egyben remek magnéziumforrás is!

A közlekedők számára érdemes figyelembe venni, hogy a többfelé erős napsütés vakító lehet, emiatt pedig nőhet a balesetveszély. Ajánlott fokozott körültekintéssel közlekedni, napszemüveget vinni az útra magunkkal!

Mentés

Számolj, Mariann! :-)

ÁFA:

Bruttó:
Nettó:

Kopi-paszta!

Hajrá Fészbúk! :-)

Az első kép útvonala kerül be a Facebook kép linkjébe. Ha több kép is van a szövegben és nem az elsőt akarod megjeleníteni, akkor kézzel kell bemásolni az útvonalat!

Kopi-paszta!