Napos, de szeles idő okozhat gyenge melegfronti tüneteket

Szombaton továbbra sem érkezik front, de a folyamatos melegedés okozhat panaszokat a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében. Humánmeteorológia.

Szombaton napos, frontmentes időre számíthatunk, a legtöbbünk az időjárás jótékony hatásait tapasztalhatja meg. Azonban a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében enyhébb tünetek felléphetnek: többek között kisebb fokú migrén és álmosság is jelentkezhet, alvászavarokat is tapasztalhat. Az alvásproblémák ellen hasznos lehet a lefekvés előtt a párnára csepegtetett levendulaolaj, vagy a levendula tiszta illóolajának párologtatása. Napközben inkább az élénkítésre helyezze a hangsúlyt, a figyelmetlenség, szétszórtság ugyanis kellemetlen perceket okozhat. A kávé és az energiaitalok helyett inkább a zöld teát részesítse előnyben, a jázminos zöld tea jó választás lehet. Egyeseknél intenzívebbé válhatnak a gyulladásos panaszok is, az ilyen jellegű ízületi bántalmak ellen alkalmazzon mézes káposztapakolást.

A szélre érzékenyeknél gyakori lehet a fejfájás, illetve ingerlékenyebb, nyugtalanabb is lehet a megszokottnál. A gyerekek is élénkebbek ilyenkor, de a jóidőnek köszönhetően a kinti programokkal könnyebben le lehet kötni a figyelmüket.

A pollenhelyzet már tartósan jó, az idén véget ért a pollenszezon.

A közlekedést vakító napsütés zavarhatja meg, elengedhetetlen a napszemüveg használata. Ezen kívül a melegfront jellegű változások miatt figyelmetlenebbek, tompábbak is lehetünk, vezessünk sokkal lassabban és óvatosabban, és ha a koncentrálóképesség csökkenését, a reflexidő megnyúlását érezzük, akkor azonnal tartsunk pihenőt! 

Mentés

Számolj, Mariann! :-)

ÁFA:

Bruttó:
Nettó:

Kopi-paszta!

Hajrá Fészbúk! :-)

Az első kép útvonala kerül be a Facebook kép linkjébe. Ha több kép is van a szövegben és nem az elsőt akarod megjeleníteni, akkor kézzel kell bemásolni az útvonalat!

Kopi-paszta!