A melegedésre érzékenyek panaszai erősödhetnek

Pénteken nem várható fronthatás, azonban a melegedésre érzékenyek tünetei erősödhetnek, többeknél előfordulhat fejfájás, koncentrációs panasz, fáradtság. Az UV-sugárzás a délutáni órákban nagyon erős lesz. Humánmeteorológia.

Pénteken folytatódik a frontmentes időszak. További melegedésre lehet készülni, az érzékenyek tünetei erősödhetnek. Többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén. A fejfájásos tünetek enyhítésének érdekében ajánlott növelni a folyadékbevitelt, akár a csapvíz is megfelelő. A panaszokon egy csésze citromfű tea is segíthet, amely napközben a koncentrációs problémák ellen is hatásos lehet, így a munkateljesítmény is javulhat.

Éjszaka alvászavarok is előfordulhatnak, amely miatt  másnap fáradtnak érezheti magát. Este, lefekvés előtt célszerű levendula illóolajat párologtatni.

A sok napsütésnek köszönhetően a hangulat javul, a szabadtéri tevékenységeknek is kedvez az időjárás, hiszen csak elvétve fordulhat elő egy-egy zápor. A hőérzet a mért értékek felett alakul.

Az UV-sugárzásra a kora délutáni órákban nagyon erős lesz. A napsugárzás erőssége már a július közepi értékeknek felel meg, de a bőrünk természetes védelme még nem alakult ki kellő mértékben. Az érzékenyebb bőrűek 10-15 perc alatt is leéghetnek, és számukra különösen veszélyes az erős UV sugárzás. 11 és 15 óra között másoknak is kerülni kell a tűző napon tartózkodást, emellett ajánlott a bőrtípusnak megfelelő fényvédő szerek használata.

Az UV-sugárzás a szemet is károsíthatja! A károsító hatásokról és annak megelőzéséről itt olvashat!

A pollenterhelés kissé növekszik, a pázsitfűfélék koncentrációja több helyen elérheti a magas szintet.

Ne hagyja otthon UV-szűrős napszemüvegét, hiszen az erős napsütés főleg napfelkeltekor és naplementekor zavaró lehet vezetés közben. Vezessenek körültekintően!

Számolj, Mariann! :-)

ÁFA:

Bruttó:
Nettó:

Kopi-paszta!

Hajrá Fészbúk! :-)

Az első kép útvonala kerül be a Facebook kép linkjébe. Ha több kép is van a szövegben és nem az elsőt akarod megjeleníteni, akkor kézzel kell bemásolni az útvonalat!

Kopi-paszta!