Back to top

Fronthatások miatti tartós stressz ellen – kezelési lehetőségek

Az érzékenyebb idegrendszerrel élőknél hamarabb kibillen a mérleg, könnyebben lesznek türelmetlenek, idegesek. Gyakrabban mutatnak összefüggést az időjárás változásaival vagy a tartósan fennálló egyéb stresszterhelésekkel szemben.

A feszült napokon kerülje a vörös hús fogyasztását. Ilyenkor halat vagy más könnyen emészthető ételeket válasszon.

Igyon mézes gyömbérteát napközben, este pedig a napot egy kiadós sétával zárja. A kúraszerűen alkalmazott magnézium is támogatja a szervezetét a nehezebb napokon. Figyeljen arra, hogy jól felszívódó készítményeket alkalmazzon.

A gyömbérteát lehetőleg friss gyömbérgyökérből készítse el. Vágjon le egy ujjnyi gyökeret, amit megtisztít és apró darabokra, vagy vékony szeletekre vág fel. Forrásban lévő vízzel öntse le, és hagyja állni 10-15 percet. Szűrje le, édesítse mézzel és fogyassza el. Ha érzékenyebb a gyomra, akkor repcemézet használjon.

Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot! Hívja klinikánkat a 06-1-296-0513 számon (nem emeltdíjas, hétköznapokon 9-12 óráig hívható), vagy küldjön e-mailt: meteoklinika@meteoklinika.hu.

Ha panaszai erősebben vagy visszatérően jelentkeznek, ami már jelentősen rontja az életminőségét, zavarja a munkában és a mindennapi életében, akkor a házi praktikák alkalmazása már nem elégséges. Az orvosmeteorológiai, humánmeteorológiai jelentéseink alapján figyelje meg szervezete reakcióit, iratkozzon fel ingyenes Front-Értesítőnkre, vezesse az ebben található a Tünetnaplót.

Ha egyéb tüneteket is tapasztal, mint szédülés, feszültségérzet, alvászavarok, fáradékonyság stb., javasolt bejelentkeznie egy vizsgálatra, mert felnőttkorban ezek a panaszok ritkán múlnak el spontán, viszont eredményesen kezelhetők a fényszemüveg használatával. 

A vizsgálat ára 14.900 Ft, melyet Egészségpénztárra vagy Széchenyi Pihenőkárgyára is elszámolhat.

Az időjárás-érzékenység és a tartós stressz következményei ma már eredményesen kezelhetők, erről itt tájékozódhat!

Feliratkozás: Front-Értesítő