Back to top

Fronthatás okozta vérnyomáspanaszok vizsgálata és kezelése – hirtelen kiugró vérnyomás

A keringési rendszer reagál a leggyorsabban az időjárás változásaira. Sokszor még semmi külső jelet nem tapasztalunk, de a szervezet már tüneteket produkál, szédülünk, fáj a fejünk stb. A vérnyomás változással megfigyelhetően összefüggenek az időjárás változásai, de tartós stresszterhelések is befolyásolják a vérnyomás értékeket.

A hirtelen kiugró vérnyomást jól lehet csillapítani, ha megfelelő légzéstechnikát alkalmazunk.  Ennek a módszernek az a lényege, hogy koncentráljunk a légzésünkre, és kezdjünk el egyenletessé tenni a ki- és belégzést.

Miközben végezzük a gyakorlatot, fontos, hogy a belégzést követően ne tartsuk bent a levegőt, hanem folyamatosan történjen a be- és kilégzés. Amikor sikerült elérni, hogy egyenletes a légzés, akkor kezdjük el egyre mélyebben beszívni a levegőt, ügyelve arra, hogy a tüdőt jól teleszívjuk levegővel.

Ezt a légzéstechnikát 5-10 percig végezzük, akkor a vérnyomás értékek elkezdenek rendeződni.

Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot! Hívja klinikánkat a 06-1-296-0513 számon (nem emeltdíjas, hétköznapokon 9-12 óráig hívható), vagy küldjön e-mailt: meteoklinika@meteoklinika.hu.

Ha szervezete túlérzékeny, emiatt intenzív vérnyomás-ingadozást tapasztal, vagy visszatérően jelentkeznek a gyógyszeresen nem megoldható rosszullétei, szédülés, rossz közérzet  rontják az életminőségét, akadályozzák a munkájában, negatívan hatnak a mindennapi életére, akkor a házi praktikák helyett kérje a szakember segítségét! Az orvosmeteorológiai, humánmeteorológiai jelentéseink alapján figyelje meg szervezete reakcióit, iratkozzon fel ingyenes Front-Értesítőnkre, vezesse az ebben található a Tünetnaplót. 

Ha egyéb tüneteket is tapasztal, mint például szédülés, feszültségérzet, alvászavarok, fáradékonyság, stb., javasolt bejelentkeznie egy vizsgálatra, mert felnőttkorban ezek a panaszok ritkán javulnak spontán, viszont eredményesen kezelhetők. Nézze meg alábbi videónkon, hogy mások milyen panaszokkal érkeztek a Meteo Klinikára, és mi történt velük.

A vizsgálat ára 14.900 Ft, melyet Egészségpénztárra vagy Széchenyi Pihenőkárgyára is elszámolhat.

Az időjárás-érzékenység és a tartós stressz következményei ma már eredményesen kezelhetők, erről itt tájékozódhat!

Feliratkozás: Front-Értesítő