Back to top

Fronthatás miatti fejfájások vizsgálata és kezelése - tarkótáji panaszok

Az időjárás változásaival vagy a tartósan fennálló egyéb stresszterhelésekkel gyakran együtt jelentkeznek a különböző típusú fejfájások.

A fejtető, tarkótájéki fájdalmak esetén észrevétlenül egyre feszesebben tartjuk ezeket az izmokat, ami fokozza a már kialakult fájdalmat. Ilyenkor jó hatású, ha a nyak és a váll területét alaposan átmozgatja, megmasszírozza.

Terheltebb napokon a citromfű tea fogyasztása is segíthet. A teából 1 teáskanál teafüvet forrázzon le 2 dl vízzel, 3-5 perces áztatást követően fogyassza el.  

A kúraszerűen alkalmazott magnézium is támogatja a szervezetét a nehezebb napokon. Figyeljen arra, hogy jól felszívódó készítményeket alkalmazzon.

A teakeverékben alkalmazott citromfű megzavarhatja a nyugodt alvását. Ezért fontos, hogy a citromfűteát 16 óra után már ne fogyassza!

Ha panaszai az eddig alkalmazott terápia hatására nem oldódtak meg, erősebben vagy visszatérően jelentkeznek, ami már jelentősen rontja az életminőségét, zavarja a munkában és a mindennapi életében, akkor a házi praktikák alkalmazása már nem elégséges. Az orvosmeteorológiai, humánmeteorológiai jelentéseink alapján figyelje meg szervezete reakcióit, iratkozzon fel ingyenes Front-Értesítőnkre, vezesse az ebben található a Tünetnaplót. 

Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot! Hívja klinikánkat a 06-1-296-0513 számon (nem emeltdíjas, hétköznapokon 9-12 óráig hívható), vagy küldjön e-mailt: meteoklinika@meteoklinika.hu.

Lehet, hogy a szedett gyógyszerei mennyiségét szeretné csökkenteni, egyéb tüneteket is tapasztal, mint szédülés, feszültségérzet, alvászavarok, fáradékonyság stb., javasolt bejelentkeznie egy vizsgálatra, mert felnőttkorban ezek a panaszok ritkán múlnak el spontán, viszont eredményesen kezelhetők.  

A vizsgálat ára 14.900 Ft, melyet Egészségpénztárra vagy Széchenyi Pihenőkárgyára is elszámolhat.

Az időjárás-érzékenység és a tartós stressz következményei ma már eredményesen kezelhetők, erről itt tájékozódhat!

Feliratkozás: Front-Értesítő