Back to top

Fronthatás miatti energiátlanság okai – kezelési lehetőségek

A fronthatások, vagy más időjárási folyamatok és a tartósan fennálló egyéb stresszterhelések következményei lehetnek, hogy egy idő után már semmihez nincs energiánk, erőtlennek, kimerültnek érezzük magunkat.

Ezeken a napokon jelentősen lecsökken a teljesítményünk, így érdemes az energiaraktárakat feltölteni. Ha lehetősége van, foglalkozzon azzal, amihez kedve van. A fizikai ténykedések, a sport endorfintermelést indít el a szervezetben, ami boldogságot okoz.  Sétáljon, töltődjön a természetben vagy hallgassa kedvenc zenéjét, kerékpározzon, korcsolyázzon, labdázzon.

A táplálkozásában is legyen kreatív, próbáljon ki új dolgokat, fogyasszon színes ételeket. Érdemes kerülni ilyenkor a vörös hús fogyasztását, a nehezen emészthető ételeket. Készítsen színes smoothiet, meleg illatos teát.

A sportolás nem csak a fizikai jóllétünket biztosítja, hanem segít levezetni a felgyülemlett stresszt és mentálisan is teherbíróbbá válunk általa.

Ha panaszai erősebben vagy visszatérően jelentkeznek, ami már jelentősen rontja az életminőségét, zavarja a munkában és a mindennapi életében, akkor a házi praktikák alkalmazása már nem elégséges. Az orvosmeteorológiai, humánmeteorológiai jelentéseink alapján figyelje meg szervezete reakcióit, iratkozzon fel ingyenes Front-Értesítőnkre, vezesse az ebben található a Tünetnaplót. 

Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot! Hívja klinikánkat a 06-1-296-0513 számon (nem emeltdíjas, hétköznapokon 9-12 óráig hívható), vagy küldjön e-mailt: meteoklinika@meteoklinika.hu.

Ha egyéb tüneteket is tapasztal, mint szédülés, feszültségérzet, alvászavarok, fáradékonyság stb., javasolt bejelentkeznie egy vizsgálatra, mert felnőttkorban ezek a panaszok ritkán múlnak el spontán, viszont eredményesen kezelhetők. 

A vizsgálat ára 14.900 Ft, melyet Egészségpénztárra vagy Széchenyi Pihenőkárgyára is elszámolhat.

Az időjárás-érzékenység és a tartós stressz következményei ma már eredményesen kezelhetők, erről itt tájékozódhat!

Feliratkozás: Front-Értesítő