Back to top

Óvja bőrét az extrém UV-sugárzástól!

Kedden az ország napos tájain az UV-sugárzás a déli órákban sokfelé erős, helyenként extrém lesz, már tartósan fel kell készülni a bőrvédelemre! Délelőtt 10 és délután 16 óra között kerülje a tűző napon való tartózkodást, illetve védje bőrét fényvédő krémmel.

Az UV-védelem kisgyermekek esetében különösen fontos. A mértékletes napozás jó hatással van a szervezetre, segíti a D-vitamin termelődését, amely a csontrendszer és az immunrendszer működéséhez elengedhetetlen. Hangulatunk is sokkal jobb a napsütéses időben. A sárgarépa fogyasztása Béta-karotin tartalma miatt segít a belső bőrvédelemben. Rendszeres fogyasztásával óvjuk bőrünket és kevésbé égünk le.

Sokan nem tudják, hogy nem csak a közvetlen napsugárzás veszélyes. Az ultra ibolya sugárzás visszatükröződik a  hóról, jégről, homokról, vízről így ezek jelenlétében könnyen megéghet a bőr. A sugárzás kb. 90%-a átjut a felhőkön, így felhős időben és árnyékban is le lehet égni.

A napfürdő előtt érdemes a bőrünket letisztítani, leradírozni és a sminktől megszabadítani.

Jöjjön egy kis UV tan:

Az ultraibolya vagy ultraviola sugárzás (UV) a látható fénynél kisebb, de a röntgen sugárzásnál nagyobb hullámhosszúságú. A szó eredete, hogy a legkisebb hullámhosszúságú de még látható fény színe az ibolya.

Az UV-A  a Föld felszínre beérkező sugárzás legnagyobb része. A bőr barnulását csak ideiglenesen idézi elő.

Az UV-B nagy részét a Föld ózonrétege elnyeli. A szervezet ez ellen védekezik pigment termeléssel, ez idézi elő a bőr barnulását. Az erős napsugárzás viszont a szemet és a bőrt is károsíthatja. A naptejek az UV-B sugárzást szűrik. A bőrrák kialakulása szempontjából javasolt a használatuk. Minél világosabb bőrű valaki, annál nagyobb faktorszámú napvédő szükséges, hogy bőre védve legyen a káros leégéstől, amely maradandó nyomot hagy a bőr mélyén.

Az UV-C sugárzást teljesen elnyeli a légkör, csak az Űrbe kilépő embereknek van szükségük UV-C védelemre.

A Meteo Klinikán természetes, ugyanakkor tudományosan megalapozott, minden esetben személyére szólóan megállapított módszerekkel segítünk egészségügyi panaszai megoldásában. Figyelje magát, a panaszai jelentkezését egy ideig, ez sokat segíthet panaszai okának felderítésében.

Legjobb, ha tapasztalatait TÜNETNAPLÓNK segítségével vezeti. Ehhez az alábbi gomb megnyomásával iratkozzon fel FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE, amelyben elküldjük Önnek a napi TÜNETNAPLÓJÁT, melyben vezetheti a naponta megjelenő tüneteit. További segítséget nyújtunk a pandémiás időszakban a megfertőződés elkerülése végett,  olvassa naponta Vírusfigyelmeztetőnket is, melyben hasznos tanácsokat is talál.

Kérem a FRONT-ÉRTESÍTŐT a TÜNETNAPLÓVAL »

Feliratkozás: Front-Értesítő és Tünetnapló

Az emailcímét nem adjuk át harmadik félnek.

Visszahívás kérés a Meteo Klinikától

Az alábbi Űrlap kitöltésével Ön visszahívást kérhet a Meteo Klinikától.

Kérjük, adja meg telefonszámát, és hogy milyen napszakban alkalmas Önnek fogadni a hívásunkat. A kérések számától függően 1-2 napon belül számíthat visszahívásra. A "Mi a leggyakoribb panasza" mezőben tüntesse fel kérése okát. Kora, és a település megadása segít abban, hogy pontosabb információkat adhassunk Önnek. Ha megadja e-mail címét, könnyebben kapcsolatba tudunk lépni Önnel, pl. egy hibás telefonszám korrigálása, vagy egy időpont egyeztetés céljából.