Back to top

Időjárás és stressz eredetű lassult emésztés okai és kezelése – hasi panaszok

Az időjárás változásai, vagy a tartósan fennálló egyéb terhelések sokaknál váltanak ki különféle fájdalmakat. A folyamatosan fennálló, vagy gyakori fájdalom azonban kimeríti a szervezet energiáját.

Mielőtt a pirulákhoz nyúlnánk, érdemes házi praktikák között keresgélni. A tartós terhelés bizony igénybe veszi az emésztőrendszert. A rendszertelen étkezés, a gyakori idegeskedés gyakran hasfájásos, puffadásos panaszokat okoz, miközben az időjárás tovább fokozza a tüneteket.

Az ilyen panaszok ellen legjobb, ha tehermentesíti az emésztőrendszerét. Már néhány napig alkalmazott kúra is sokat számít. A nehezen emészthető ételeket ilyenkor nem javasolt fogyasztani, illetve ajánlott a tej és tejtermékek teljes elhagyása erre az időre.

A problémás időszakban nyákos, főtt és testmeleg ételeket fogyasszon a napi étkezése során. Ilyenek pl. a főtt kásák, rizsnyák. Minden esetben keverjen hozzá kis mennyiségű zsíradékot is. Legjobb a hidegen sajtolt növényi, vagy kacsa- és libazsír fogyasztása.  

Ha panaszai nem múlnak, illetve, ha erősebben vagy visszatérően jelentkeznek, ami már jelentősen rontja az életminőségét, zavarja a munkában és a mindennapi életében, akkor a házi praktikák alkalmazása már nem elégséges. Az orvosmeteorológiai, humánmeteorológiai jelentéseink alapján figyelje meg szervezete reakcióit, iratkozzon fel ingyenes Front-Értesítőnkre, vezesse az ebben található a Tünetnaplót. Küldjük az aktuális Vírusfigyelmeztetőt is.

Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot! Hívja klinikánkat a 06-1-296-0513 számon (nem emeltdíjas, hétköznapokon 9-12 óráig hívható), vagy küldjön e-mailt: meteoklinika@meteoklinika.hu.

Ha egyéb tüneteket is tapasztal, mint szédülés, feszültségérzet, alvászavarok, fáradékonyság, stb., javasolt bejelentkeznie egy meteogyógyászati vizsgálatra, mert felnőttkorban ezek a panaszok ritkán múlnak el spontán, viszont eredményesen kezelhetők. 

A vizsgálat ára 14.900 Ft, melyet Egészségpénztárra vagy Széchenyi Pihenőkárgyára is elszámolhat.

Az időjárás-érzékenység és a tartós stressz következményei ma már eredményesen kezelhetők, erről itt tájékozódhat!

Feliratkozás: Front-Értesítő