Back to top

Várandósság, szülés

Az utolsó hetek, napok már csigalassúsággal telnek. Egyre nehezebb minden nap, és valljuk meg, már nagyon várjuk a kis jövevény világra jövetelét. Az időjárási folyamatok gyakran szólnak bele ebbe az élettani folyamatba, sokszor a kiírt időpont előtt érkezik a baba.

Mindenki előtt ismert tény, hogy a különböző időjárási helyzetekben a szülőszobákban felpezsdül az élet. A születések száma sűrűsödik egy-egy markánsabb változás hatására.

Ma már a média is foglalkozik azzal, hogy a markáns változások alkalmával a lakosságot tájékoztassák, figyelmeztessék. Ilyen alkalmakkor a Meteo Klinika szakértelmét is rendszeresen kikérik.

A kismamák természetes módon érzik a légköri változásokat. Az erősen terhelt állapotban lévő testük gyakran csak nehezen tudja tolerálni az erős változásokat. A hidegfronti hatás felerősíti a görcsös állapotokat, ami gyakran indítja be a szülést. Ilyenkor nem csak azok a szülések indulhatnak meg, amiknek eljött az ideje, hanem sajnos azok is, amiknek még távolabbi időpontban lenne aktuális. 

Nem csak a kismamák reagálnak az időjárási folyamatokra, hanem a babák is élénkebbek bizonyos helyzetekben, aktívabban rugdosnak, nyugtalanabbak a pocakban. Statisztikák szerint száz gyerekből csak öt érkezik pontosan, tehát a szülés valószínűsített napján. A többiek a kiírt időpont előtti vagy utáni két hétben jönnek világra.

A hidegfront hatására az állapotos nők méhösszehúzódása aktívvá válik, amit legtöbbször úgy tapasztalnak meg, hogy a pocakjuk bekeményedik. Ez kellemetlen lehet, és az időjárás-érzékeny kismamáknál egy markáns időjárási helyzet akár a szülést, vetélést is beindíthatja. 

A melegedéssel járó folyamatoknál gyakran tapasztalják, hogy nehezebben tudnak cipőbe bújni, vagy a gyűrűt nem tudják lehúzni az újjukról. 
Sokan tapasztalják, hogy a várandósság alatt enyhülnek a panaszaik. Ez a szervezetükben zajló babavédő folyamatok miatt lehet így. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a korábban fennálló időjárás-érzékenység elmúlt.

A korszerű meteogyógyászati megoldások már lehetővé teszik, hogy a kellemetlen, fájdalmas, veszélyessé válható állapotokat megelőzzük.

Az időjárásra érzékeny nő a várandóssága alatt is fokozottan veszélyeztetett az időjárási folyamatokra. A várandósság ideje alatt hónapról hónapra változik a kismama szervezetének állapota, ezzel együtt változik a terheltsége, és alkalmazkodó képessége is. Annak a nőnek, akinek  a várandósság előtt is voltak már panaszai, annak ajánlott a terhesség alatt tudatosabban szervezni a mindennapjaikat.

 

 

 

Meteo Klinika a korszerű gyógyászat élvonalában. A videóért kattintson a képre!

Meteo Klinika a korszerű gyógyászat élvonalában!

Köztudott, hogy az időjárás hatással van mindennapi életünkre, hangulatunkra, egészségünkre. A Meteo Klinikán olyan speciális eszközökkel és műszerekkel dolgoznak, amelyekkel pontos képet kaphatnak pácienseikről, komplett meteoprofilt állíthatnak fel róluk, így személyre szabott segítséget nyújthatnak panaszaik kezelésében.

Népbetegség az időjárás-érzékenység! A videóért kattintson a képre!

Népbetegség az időjárás-érzékenység!

Az emberek 78%-a időjárás érzékeny, 30 % pedig kifejezetten időjárás beteg, ez alapján nyugodtan mondhatjuk azt, hogy az időjárás-érzékenység népbetegség. A gyermekektől kezdve egészen az idősebb korosztályig mindenkit érint.

Miért fontos a meteogyógyászati kivizsgálás? A videóért kattintson a képre!

Miért fontos a meteogyógyászati kivizsgálás?

Videó leírása

Nőgondok

Az időjárás sokszor befolyásolja a nők piros betűs napjait is. A női szervezet átlagosan 28 naponként tisztul meg, és áll készen a megtermékenyülésre. Ez hormonális folyamatok eredménye, amit a vegetatív idegrendszer szabályoz.

időjárás érzékenység, várandósság, Meteoklinika
Nőgondok

Az utolsó hetek, napok már csigalassúsággal telnek. Egyre nehezebb minden nap, és valljuk meg, már nagyon várjuk a kis jövevény világra jövetelét. Az időjárási folyamatok gyakran szólnak bele ebbe az élettani folyamatba, sokszor a kiírt időpont előtt érkezik a baba.