Back to top

Munkateljesítmény csökkenése

Szeretnénk minden nap fittek és frissek lenni. A legjobb teljesítményt nyújtani a munkákban és a magánéletünkben. De olykor az élet másként rendezi a napjainkat, és úgy érezzük magunkat, mintha átment volna rajtunk egy úthenger. Nehezen ébredünk, és lassan haladunk a feladatokkal is.

faradekonysag_munkateljesitmeny_csokken

Az aktuális fizikai és szellemi állapotunkat  nagymértékben befolyásolja, hogy mit eszünk, mennyit mozgunk, a pillanatnyi lelki állapotunk és a különféle környezeti hatások is mint az időjárás.

Az időjárási frontoknak, napsütésnek, vagy éppen borongós időnek az emberi teljesítményre gyakorolt hatásáról már régóta tudunk.

A folyamatos stressz, fokozott szellemi és érzelmi megterhelés után nem csak fáradtak leszünk, hanem nehezebben figyelünk, szétszórtakká válunk.

Azonban, ha ezt tartósan tapasztaljuk,  vagy rendszeresen visszatér az életünkbe, akkor joggal merül fel a kérdés, hogy az időjárás milyen mértékben okozza a tüneteket.

A gyakran rosszul teljesítő munkatársat a munkahelyen több stressz éri, hiszen a feladatokkal nem tud időben végezni és az elvégzett munka minősége is gyakran kívánni valót hagy maga után.

A természeti jelenségek, az időjárás és a szervezetünk működésének egyensúlytalansága hozzájárulhat fáradtságérzetünk, munkateljesítményünk alakulásához.

A borús, esős napokon levertek, álmosak vagyunk. De a nyári melegben a napsütés ellenére is tapasztaljuk ezeket a panaszokat.

A frontátvonulások is gyakran okoznak koncentrálási zavarokat, a zivatartevékenység pedig jelentősen befolyásolja a lelkiállapotunkat.

Gyakori, hogy több különböző időjárási tényező is szerepet játszik ezeknek a tüneteknek a kialakulásában.

Hogy mikor és milyen panaszok jelennek meg, az sok mindentől függ. De ha Ön is tapasztalja magán ezeket a tüneteket és mindent megpróbált már, de semmi nem használt, jöjjön el meteogyógyászati konzultációnkra, ahol felteheti kérdéseit, és egyénre szabott megoldásokkal segítjük megszabadulni a problémáitól.