Back to top

Munkateljesítmény csökkenése

Szeretnénk minden nap fittek és frissek lenni. A legjobb teljesítményt nyújtani a munkákban és a magánéletünkben. De olykor az élet másként rendezi a napjainkat, és úgy érezzük magunkat, mintha átment volna rajtunk egy úthenger. Nehezen ébredünk, és lassan haladunk a feladatokkal is.

faradekonysag_munkateljesitmeny_csokken

Az aktuális fizikai és szellemi állapotunkat  nagymértékben befolyásolja, hogy mit eszünk, mennyit mozgunk, a pillanatnyi lelki állapotunk és a különféle környezeti hatások is mint az időjárás.

Az időjárási frontoknak, napsütésnek, vagy éppen borongós időnek az emberi teljesítményre gyakorolt hatásáról már régóta tudunk.

A folyamatos stressz, fokozott szellemi és érzelmi megterhelés után nem csak fáradtak leszünk, hanem nehezebben figyelünk, szétszórtakká válunk.

Azonban, ha ezt tartósan tapasztaljuk,  vagy rendszeresen visszatér az életünkbe, akkor joggal merül fel a kérdés, hogy az időjárás milyen mértékben okozza a tüneteket.

A gyakran rosszul teljesítő munkatársat a munkahelyen több stressz éri, hiszen a feladatokkal nem tud időben végezni és az elvégzett munka minősége is gyakran kívánni valót hagy maga után.

A természeti jelenségek, az időjárás és a szervezetünk működésének egyensúlytalansága hozzájárulhat fáradtságérzetünk, munkateljesítményünk alakulásához.

A borús, esős napokon levertek, álmosak vagyunk. De a nyári melegben a napsütés ellenére is tapasztalhatjuk ezeket a panaszokat.

A frontátvonulások is gyakran okoznak koncentrálási zavarokat, a zivatartevékenység pedig jelentősen befolyásolja a lelkiállapotunkat.

Ha Ön is úgy tapasztalja, hogy panaszai hátterében a szervezetét érő erős stressz terhelések (mint például megoldatlan gondok vagy időjárási hatások) is lehetnek, egyébként pedig más magyarázatot nem tudott találni, akkor a tényleges okokat megfelelő vizsgálatokkal meg kell állapítani.

Előfordulhat, hogy Ön talált már ugyan magyarázatot a bajai okára, mégsem sikerült ezekre a megfelelő kezelési módot megtalálnia. Ez esetben is részletes vizsgálatok szükségesek a pontos okok és a megfelelő kezelési módok meghatározására.

Tény, hogy egyre több, különböző eredetű stresszhatás ér bennünket, miközben a stressztűrő képességünk erősen ingadozik és határozottan romló tendenciát mutat. A megváltozott életkörülményeinkből, a változó klímából és az egyre szélsőségesebb időjárásból és számos más okból eredő stresszhatások együttesen terhelik a szervezetünket. A szervezetünk válaszreakciója és a következményként megjelenő panaszok mindenkire egyénileg jellemzőek. Igen összetett kérdésről van szó, ami csak speciális eszközökkel vizsgálható és kezelhető eredményesen. A Meteo Klinika rendelkezik a szükséges tudományosan megalapozott módszerekkel és műszerezettséggel.

Ha már vannak megfigyelési adatai, észrevételei, segítünk az állapotát értékelni. Az alábbi (nem emeltdíjas) telefonon hívjon bennünket, és itt tud vizsgálatra is bejelentkezni:

Tanácsadás és bejelentkezés vizsgálatra: 06 1 296 0513

Ha nem tud hívni bennünket, kérjen visszahívást:

Visszahívást kérek »

Legjobb, ha tapasztalatait TÜNETNAPLÓNK segítségével vezeti. Ehhez az alábbi gomb megnyomásával iratkozzon fel FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE, amelyben elküldjük Önnek a napi TÜNETNAPLÓJÁT, továbbá időben értesülhet a fronthelyzetről. Ez sokat segíthet  panaszai okának felderítésében. Emellett hasznos tudnivalókat is küldünk a megoldási lehetőségekről.

Kérem a FRONT-ÉRTESÍTŐT a TÜNETNAPLÓVAL »

További fontos tudnivalókat itt olvashat:

Napi ingyenes Front-értesítő feliratkozás

A feliratkozással Ön időben kap értesítést a napi fronthelyzetről és a mellékelt TÜNETNAPLÓJÁVAL kényelmesen követheti állapota alakulását, továbbá tájékoztatást kap a megoldási lehetőségekről.

Amennyiben az alábbi adatokat is megadja, akkor célzottabban tudunk segíteni Önnek

Visszahívás kérés a Meteo Klinikától

Az alábbi Űrlap kitöltésével Ön visszahívást kérhet a Meteo Klinikától.

Kérjük, adja meg telefonszámát, és hogy milyen napszakban alkalmas Önnek fogadni a hívásunkat. A kérések számától függően 1-2 napon belül számíthat visszahívásra. A "Mi a leggyakoribb panasza" mezőben tüntesse fel kérése okát. Kora, és a település megadása segít abban, hogy pontosabb információkat adhassunk Önnek. Ha megadja e-mail címét, könnyebben kapcsolatba tudunk lépni Önnel, pl. egy hibás telefonszám korrigálása, vagy egy időpont egyeztetés céljából.