Back to top

Komoly veszélyt jelent a hörghurut!

Az akut hörghurut tünetei az orrfolyás, rossz közérzet, fejfájás, borzongás, később jelentkezik a szegycsont mögötti fájdalom, köhögés. A köhögés azonban nem káros, mert a szervezet védekező mechanizmusaként segít megszabadulni a légutakba került, a szervezet számára káros, idegen anyagoktól.

A hörghurut a tüdőben elhelyezkedő hörgőket bélelő nyálkahártyák gyulladása. A betegség akut formáját legtöbbször vírus, vagy baktériumfertőzés okozza, és lefolyási ideje néhány nap.Gyakran hívjuk ezt a mindennapokban náthának.

Orrfolyás, torokfájás, köhögés is társulhat mellé, de jellemzően levertek, kedvetlenekké válunk egy ilyen betegség kapcsán.

Gyakran alakul ki, amikor az immunrendszerünk túlterhelt, gyengébben működik.

A dohányzó embereknél gyakran alakul ki. A dohányfüst összetevői károsan hatnak a légutak nyálkahártyájára, így folytonos irritációnak vannak kitéve a hámsejtek. A dohányfüst a bakteriális és a vírusfertőzés melegágya is egyben, mert a nyálkahártya károsodásával, a csillószőrök pusztulásával az öntisztító mechanizmusok gyengülnek.

A hörghurutnak mind akut, mind idült megjelenési formája felerősödik nyirkos, szeles, hideg időben, de megfázásos panaszokat melegedő vagy nyári melegben is tapasztalhatunk.

Az időjárási tényezők meghatározóak a légúti panaszok esetében is, mert a levegőben lévő kórokozók, pollenszemcsék, irritáló gázok a légköri változásokkal együtt változnak. A szennyezőanyagok feldúsulása elősegíti az akut hörghurut kialakulását, illetve az idült állapot rosszabbodását, fellángolását. A légköri folyamatok állandó változása időről időre elősegíti a betegség kialakulását, megnehezítve ezzel a mindennapi életét.

A Meteo Klinikán természetes, ugyanakkor tudományosan megalapozott, minden esetben személyére szólóan megállapított módszerekkel segítünk egészségügyi panaszai megoldásában. Figyelje magát, a panaszai jelentkezését egy ideig, ez sokat segíthet panaszai okának felderítésében.

Legjobb, ha tapasztalatait TÜNETNAPLÓNK segítségével vezeti. Ehhez az alábbi gomb megnyomásával iratkozzon fel FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE, amelyben elküldjük Önnek a napi TÜNETNAPLÓJÁT, melyben vezetheti a naponta megjelenő tüneteit. További segítséget nyújtunk a pandémiás időszakban a megfertőződés elkerülése végett,  olvassa naponta Vírusfigyelmeztetőnket is, melyben hasznos tanácsokat is talál.

Kérem a FRONT-ÉRTESÍTŐT a TÜNETNAPLÓVAL »

Feliratkozás: Front-Értesítő és Vírusfigyelmeztető