Back to top

Görcsös állapotok

A görcsös állapotok kialakulásáért gyakran az akaratunktól függetlenül működő vegetatív idegrendszerünk megváltozott működése a felelős. Az időjárás idegrendszerre gyakorolt hatása régóta ismert tény. Az emberi testben görcsös fájdalomként megélt panaszok oka lehet pszichés is, illetve a környezeti hatások által kiváltott válaszreakció is.

Nem szeretjük, amikor fáj a hasunk, görcsös bélmozgások, izomfájdalmak vonják el a figyelmünket a dolgainkról.

Hajlamosak vagyunk apró problémának tekinteni és egy görcsoldó tabletta bevétele után már megyünk is vissza abba a taposómalomba amiből jöttünk.

A görcsös fájdalmak hátterében táplálkozási problémák is meghúzódhatnak, de lehet ételintolerancia, ételallergia is. A napi szintű panaszok esetén ajánlott szakemberhez fordulni.

Ásványi anyagok hiánya miatt gyakran tapasztalhatjuk, hogy a lábunkat vagy egyéb izomzatunkat húzza a görcs.

Az ember szervezete folyton változik, és a külső-belső ingerekre adott válaszreakciói is módosulnak. Az életkor előrehaladtával ez az alkalmazkodási képesség romlik, egy-egy légköri folyamat hatására egyre intenzívebben reagál testünk a beérkező ingerekre.

A különböző erősségű és intenzitású időjárási hatások, különböző légköri folyamatok is kiválthatnak görcsös panaszokat.

Leggyakrabban a légnyomás-emelkedéssel járó folyamatok keserítik meg az erre érzékeny emberek napjait. Ilyenkor  az epe-, illetve vesebetegeknél is kiválthat görcsös panaszokat, de a kismamáknak, szívbetegeknek is fokozottan kell figyelniük magukra. Előrejelzési szolgáltatásunkkal időben tájékozódhat, milyen hatásokra hogyan kell felkészülnie.

Ha gyakran tapasztalja, hogy görcsöl valamely testrésze, érdemes számba vennie, hogy ennek hátterében az időjárás húzódik meg. Ne nyugodjon bele, nem kell együtt élnie ezekkel a tünetekkel, van megoldás.

Meteogyógyászunktól kérjen időpontot, hogy személyesen feltehesse kérdéseit, és egyénre szóló megoldásokkal gazdagodjon.