Back to top

Fejfájás, migrén

A  fejfájás gyakori tünet a mindennapjainkban. Megjelenése egyénenként változó. Kiváltó okait olykor nem sikerül kideríteni, ilyenkor mindenképpen érdemes gondolni az időjárásra, mint kiváltó okra.

fejfajas3

Egy fejfájós napon mindannyian fájdalmasan tekintünk a világra, nehezebben végezzük a feladatainkat, sokszor akár a napi tevékenységünk is kárát láthatja.

Nem tudjuk elvégezni a munkánkat, zsörtölődünk a szeretteinkkel, ingerültek vagyunk a közlekedésben.

Már gyermekkorban is egyre gyakrabban megjelenik ez a kellemetlen tünet, ami jelentősen befolyásolja gyermekünk napjait, visszaveti a tanulásban, figyelmetlenné vagy éppen agresszívebbé teszi.

Kutatásaink itt a Meteo Klinikán egyértelműen alátámasztják, hogy egyéni érzékenységtől függően a különböző légköri változások gyakran váltanak ki fejfájásos, akár migrénes rohamokat. Diagnosztikai módszereket fejlesztetetünk ki arra, hogy kiderítsük, állhat-e Önnél is a fejfájás hátterében az időjársi érzékenység. 

Minden ember másként reagál egy változásra, vannak akiknek akkor fáj a fejük, amikor szeles az idő, mások a frontokra reagálnak így, de a legtöbb embernél gyakran csak több időjárási jelenség együttes meglétekor jelentkeznek a kellemetlen panaszok.

Az időjárás eredetű fejfájások minden esetben egy összetett probléma, amit ajánlott szakember segítségével megoldania. 

Ne várja míg napi szinte állandósul a fejfájása, tekintsen a panaszok mögé, és kérje meteogyógyász szakember segítségét. 

 

 

Fejfájósok központja

A csokoládé már gyermekkortól az egyik kedvenc csemegénk. A szájban krémesen olvadó finomságnak könnyedén rabjává válhatunk. Azonban tudnunk kell, hogy kulináris élvezeteken túl milyen egyéb hatásokkal rendelkezik, amik hatással vannak a mindennapjainkra.

Pintér Ferenc - Fáj a fejünk
Fejfájósok központja

Fáj a fejünk ha süt a nap, ha fúj a szél, ha esik az eső, ha jön a front, ha időjárás van, és sokszor akkor is, ha nincs. Könnyedén mondjuk, ááá, csak a frontoktól van, majd elmúlik.
Nem vesszük ezt elég komolyan, pedig a fájdalom jelez valamit, és van akinél – ha bekapja a pirulát – enyhülnek a kínzó panaszai, de sokaknak borzalmas órákat okoz egy-egy nem múló fejfájás.

fejfájás, migrén, meteogyógyászat, Meteo Klinka
Fejfájósok központja

Új lehetőségek a gyógyászatban

Pácienseink sokféle panasszal keresik fel Klinikánkat, olyanokkal, melyek általában már régebb óta megoldatlanok vagy csak részlegesen megoldottak.
Az egyik leggyakoribb – elsősorban fiatal és középkorú nők esetében – a látszólag teljesen rendszertelenül, váratlan pillanatokban visszatérő fejfájás, melynek okait nem sikerült feltárni és megszüntetni.

Fejfájósok központja

A  fejfájás gyakori tünet a mindennapjainkban. Megjelenése egyénenként változó. Kiváltó okait olykor nem sikerül kideríteni, ilyenkor mindenképpen érdemes gondolni az időjárásra, mint kiváltó okra.