Back to top

Fejfájás, migrén

A  magyar emberek 40%-nak van visszatérő fejfájása. A populáció 30%-a kifejezetten szenved a frontoktól! A Meteo Klinika rendelésén a páciensek 70%-a panaszkodik fejfájásra! Miért van ez? Az időjárás valóban fejfájást okoz?

fejfajas3A fejfájás gyakori tünet a mindennapjainkban. Mondhatjuk, népbetegség.  Megjelenése egyénenként változó, és kiváltó okait általában nem sikerül kideríteni. Azonban azt jól látjuk és tapasztaljuk, hogy ha jönnek a frontok, akkor ami biztosan nem marad el, az a FEJFÁJÁS!
Egy fejfájós napon mindannyian fájdalmasan tekintünk a világra, nehezebben végezzük a feladatainkat, sokszor akár a napi tevékenységünk is kárát láthatja. Nem tudjuk elvégezni a munkánkat, zsörtölődünk a szeretteinkkel, ingerültek vagyunk a közlekedésben.

Kutatásaink itt a Meteo Klinikán egyértelműen alátámasztják, hogy egyéni érzékenységtől függően a különböző légköri változások gyakran váltanak ki fejfájásos, akár migrénes rohamokat. Diagnosztikai módszereket fejlesztetetünk ki arra, hogy kiderítsük, milyen okok állhatnak a fejfájás hátterében.

Ne higyjük, hogy csak a felnőttek szenvednek ettől a problémától. Sajnos egyre több gyermeket érint. Már gyermekkorban is egyre gyakrabban megjelenik ez a kellemetlen tünet, ami jelentősen befolyásolja gyermekünk életét. Kedvetlenek lesznek, visszahúzódnak, lemaradnak a tanulásban. A fájdalom figyelmetlenné vagy éppen agresszívebbé teszi őket.

Az időjárási folyamatok, a folyamatos változás a fejfájós ember számára nehezen követhető, nehezebben alkalmazkodik az állandó kihívásokhoz. A fejfájások átterében minden esetben több folyamat együttes jelenléte figyelhető meg.

Minden ember másként reagál egy változásra, vannak akiknek akkor fáj a fejük, amikor szeles az idő, mások a frontok átvonulásakor tapasztalják, de a legtöbb embernél gyakran csak több időjárási jelenség együttes meglétekor jelentkeznek a kellemetlen panaszok.

Az időjárás eredetű fejfájás minden esetben egy összetett probléma, amit a Meteo Klinika tud hitelesen és szakszerűen vizsgálni és kezelni. 

Ne várja meg, amíg állandósul a fejfájása! A hetente vagy gyakrabban megjelenő fejfájás nem normális állapot!

 

 

 

 

Fejfájósok központja

A csokoládé már gyermekkortól az egyik kedvenc csemegénk. A szájban krémesen olvadó finomságnak könnyedén rabjává válhatunk. Azonban tudnunk kell, hogy kulináris élvezeteken túl milyen egyéb hatásokkal rendelkezik, amik hatással vannak a mindennapjainkra.

Pintér Ferenc - Fáj a fejünk
Fejfájósok központja

Fáj a fejünk ha süt a nap, ha fúj a szél, ha esik az eső, ha jön a front, ha időjárás van, és sokszor akkor is, ha nincs. Könnyedén mondjuk, ááá, csak a frontoktól van, majd elmúlik.
Nem vesszük ezt elég komolyan, pedig a fájdalom jelez valamit, és van akinél – ha bekapja a pirulát – enyhülnek a kínzó panaszai, de sokaknak borzalmas órákat okoz egy-egy nem múló fejfájás.

fejfájás, migrén, meteogyógyászat, Meteo Klinka
Fejfájósok központja

Új lehetőségek a gyógyászatban

Pácienseink sokféle panasszal keresik fel Klinikánkat, olyanokkal, melyek általában már régebb óta megoldatlanok vagy csak részlegesen megoldottak.
Az egyik leggyakoribb – elsősorban fiatal és középkorú nők esetében – a látszólag teljesen rendszertelenül, váratlan pillanatokban visszatérő fejfájás, melynek okait nem sikerült feltárni és megszüntetni.

Fejfájósok központja

A  magyar emberek 40%-nak van visszatérő fejfájása. A populáció 30%-a kifejezetten szenved a frontoktól! A Meteo Klinika rendelésén a páciensek 70%-a panaszkodik fejfájásra! Miért van ez? Az időjárás valóban fejfájást okoz?