Emésztési zavarok | www.meteoklinika.hu - Meteo Klinika - Humánmeteorológia

Emésztési zavarok

Az emésztőrendszer működése rendkívül összetett folyamat. Számos szerv jól szinkronizált tevékenysége szükséges hozzá. A táplálék emésztéséhez a tápcsatornán való áthaladáskor számos enzim, emésztőnedv, erjesztő baktériumok jelenléte és megfelelő mennyisége szükséges, amelyek a bélflóra kialakításában játszanak szerepet.

A megfelelő emésztést sok tényező befolyásolja. A tápanyagok mennyiségén, minőségén, összetételén, hőmérsékletén túl a külső és belső tényezők is szerepet játszanak. 

Orvosi körökben is elismert tény, hogy a betegségek nagy részét nem csak fizikai okok, testi elváltozások válthatják ki, hanem aktuális lelkiállapotunk is meghatározza testünk működését. Szinte minden testi panasz visszavezethető valamilyen lelki folyamatra.

Az emésztés minőségét jelentősen befolyásolják az aktuális időjárási helyzetek, így nem mindegy, hogy milyen ételt fogyasztunk egy adott időjárási helyzetben.

A meteotípusunk meghatározza, hogy miként reagálunk a különféle időjárási helyzetre. Aki gyakran tapasztal magán például puffadásos eredetű panaszokat, annak nem ajánlott melegfronti helyzetben puffasztó ételeket fogyasztania. Gyakran észre sem vesszük, hogy már nap mint nap jelentkeznek emésztőrendszeri problémák, görcsök, puffadás, hasmenés, székrekedés, hányinger, gyomorpanaszok vagy egyéb emésztőrendszeri kellemetlen tünetek.

A rendszeresen visszatérő panaszok mögött jellemzően ott áll az időjárás. Az ismert emésztőrendszeri betegségek tüneteit is felerősíti egy légköri változás, egy intenzív időjárási helyzet. Előrejelző rendszerünk segítségével pontos információt kap a várható humánmeteorológiai helyzetről, és így fel tud készülni az időjárási helyzetekre. 

A humánmeteorológiai kutatásaink bizonyították, hogy belső szerveink görcskészsége gyakran fokozódik bizonyos időjárási szituációk alkalmával. Bélműködésünk, a táplálék emésztése és a tápcsatornán való áthaladási ideje is megváltozik az egyes időjárási helyzetek hatására.

Nem csak a kisgyermekeknél tapasztalható, a hasi diszkomfort érzet,  vagy szokatlan módon táplálékkal összefüggésbe nem hozható emésztési panasz. Felnőtt egészséges embereknél is nap mint nap jelentkeznek az emésztőrendszeri kiegyensúlyozatlanság tünetei.

A Meteo Klinikán segítünk ezeknek a panaszoknak az okát felderíteni, és személyre szóló természetes megoldást adunk. Kérje meteogyógyászunk segítségét!