Depresszió | www.meteoklinika.hu - Meteo Klinika - Humánmeteorológia

Depresszió

A mai rohanó világban nem tudunk, vagy nem akarunk a problémáinkkal foglalkozni. Amikor a feszültségek vagy a megoldatlan helyzetek felhalmozódnak, akkor az könnyen vezet életvezetési zavarhoz. Ehhez társulhat nyomott hangulat, tehetetlenség érzése, krónikus fáradtság és az "elegem van mindenből" élménye.

A depressziós tünetek sokféle módon nyilvánulhatnak meg és a depresszív szakaszok hossza, gyakorisága és súlyossága, valamint ezeknek a tüneteknek megjelenési formái – pl. szomorú hangulat, reménytelenség érzés, negatív gondolatok, motiválatlanság, alvási szokások megváltozása, különböző fájdalmak jelentkezése, stb. –  egyénenként eltérőek.

Egyeseknél valószínűleg több tényező játszik szerepet a betegség kialakulásában, míg másoknál egyetlen tényező is vezethet depresszióhoz.

Habár nem teljesen ismertek azok a mechanizmusok, amelyek a depresszió kialakulásához hozzájárulnak, az erre hajlamos egyéneknél a stressz, hormonális változások és időjárási tényezők változása valószínű kiváltó oknak látszanak.

A mentális érzékenységgel rendelkező személyek érzékenyen reagálnak az időjárás változásaira.  A légnyomásváltozás közvetlenül hat a közérzetre, ami a depressziós beteg hangulatát, napi állapotát meghatározza.

Egyes időjárási helyzetekben kifejezetten erősödnek a panaszok. A borongós, napfényszegény  időben, gyakran fordul elő a panaszok erősödése, de egyénenként változó mértékben egy frontális helyzet is negatívan befolyásolja az egyén állapotát.  Egyénre szabott komplex terápiával, jól karban tarthatóak ezek az állapotok. Kérje meteogyógyászunk segítségét!

Számolj, Mariann! :-)

ÁFA:

Bruttó:
Nettó:

Kopi-paszta!

Hajrá Fészbúk! :-)

A szövegben található képek megkeresése és listázása. A kiválasztott kép útvonala kerül be a Facebook kép linkjébe.

Kopi-paszta!

Keress!

A képek listája:

  • Ide kerülnek a képek.