Back to top

Úgy érzi, állva elalszik?

A fáradékonyság mindennapos jelenség társadalmunkban. Ilyenkor erőtlenséget, életuntságot, a késztetés hiányát, gyengeséget tapasztalunk, pihenés, alvás utáni vágyat érzünk. Az, hogy fáradtnak vagy éppen kipihentnek érezzük magunkat számos, a szervezeten belüli és szervezeten kívüli októl függ.

Aktuális fizikai állapotunkra hatással van az idegrendszerünk, mozgásrendszerünk állapota, de nagymértékben befolyásolják lelki tényezők és egyéb környezeti hatások is.

Az időjárási frontoknak, napsütésnek, vagy éppen borongós időnek az emberi pszichére gyakorolt hatásáról már régóta tudunk.

Egy nehéz munka, tartós fizikai, szellemi és érzelmi megterhelés után a fáradtság természetes dolog, ezért nem is megy senki orvoshoz.

Azonban az állandó, vagy gyakran és látható ok nélkül jelentkező fáradtságérzés nem nevezhető normálisnak. 

A testünk a mindenféle betegséget fáradtságérzéssel jelzi, hogy vegyünk vissza a tempóból, hagyjuk a szervezet gyógyulási folyamatait érvényesülni. Tartósan fennálló vagy gyakran visszatérő fáradtság érzésekor vizsgáltassuk ki magunkat.

Ha a szervi ok kizárható, legtöbbször pszichés eredetre gondolunk. De tudni kell, hogy a visszatérő fáradtság összefüggésbe hozható az időjárási frontok és egyéb időjárási tényezők  szervezetünkre gyakorolt hatásával.

A természeti jelenségek, az időjárás és a szervezetünk működésének összhangja hozzájárulhat fáradtságérzetünk, munkateljesítményünk alakulásához. A borús, esős napokon levertek, álmosak vagyunk. De a nyári melegben a napsütés ellenére is tapasztaljuk ezeket a panaszokat.

A frontátvonulások is gyakran okoznak koncentrálási zavarokat, a zivatartevékenység pedig jelentősen befolyásolja a lelkiállapotunkat. Gyakori, hogy több különböző időjárási tényező is szerepet játszik ezeknek a tüneteknek a kialakulásában.

A Meteo Klinikán természetes, ugyanakkor tudományosan megalapozott, minden esetben személyére szólóan megállapított módszerekkel segítünk egészségügyi panaszai megoldásában. Figyelje magát, a panaszai jelentkezését egy ideig, ez sokat segíthet panaszai okának felderítésében.

Legjobb, ha tapasztalatait TÜNETNAPLÓNK segítségével vezeti. Ehhez az alábbi gomb megnyomásával iratkozzon fel FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE, amelyben elküldjük Önnek a napi TÜNETNAPLÓJÁT, melyben vezetheti a naponta megjelenő tüneteit. További segítséget nyújtunk a pandémiás időszakban a megfertőződés elkerülése végett,  olvassa naponta Vírusfigyelmeztetőnket is, melyben hasznos tanácsokat is talál.

Kérem a FRONT-ÉRTESÍTŐT a TÜNETNAPLÓVAL »

Feliratkozás: Front-Értesítő és Tünetnapló

Az emailcímét nem adjuk át harmadik félnek.