Back to top

Mit tehet ízületi fájdalom esetén – nehezített mozgás

Az időjárás változásai vagy a tartósan fennálló egyéb terhelések gyakran váltanak ki fájdalmakat. A gyakran visszatérő, folyamatosan fennálló, vagy gyakori fájdalom azonban erősen igénybe veszi a szervezetet. Fájdalomcsillapításra leginkább pirulákat szedünk, azoktól várjuk a gyors és hatékony megoldást. Azonban vannak más módszerek, amik segítenek megszüntetni a kellemetlen fájdalomérzetet.

Ízületi fájdalmak esetén fontos a fájdalmas ízület mozgatása. Ha nem mozgatja, az ízület elmerevedik, és a fájdalomérzet fokozódik. A mozgatásnál figyelni kell a tehermentesítésre. Kezdetben passzív mozgásformák javasoltak szakember igénybevételével. A fájdalmat csökkentheti helyi kámforos borogatással, krémekkel. 

Az ízületek porcépítéséhez fontos a magas kollagéntartalmú táplálkozás, ezért ilyen esetekben jótékony a csontos, inas részekből készült gazdag húsleves.

Fogyasszon piros bogyós gyümölcsökből készített turmixot.

Ha panaszai gyakran visszatérnek, vagy egyre intenzívebben jelentkeznek, ami már jelentősen rontja az életminőségét, zavarja a munkában és a mindennapi életében, akkor a házi praktikák alkalmazása már nem elégséges. Az orvosmeteorológiai, humánmeteorológiai jelentéseink alapján figyelje meg szervezete reakcióit, iratkozzon fel ingyenes Front-Értesítőnkre, vezesse az ebben található a Tünetnaplót. Küldjük az aktuális Vírusfigyelmeztetőt is.

 

Ha kérdése van, vegye fel velünk a kapcsolatot! Hívja klinikánkat a 06-1-296-0513 számon (nem emeltdíjas, hétköznapokon 9-12 óráig hívható), vagy küldjön e-mailt: meteoklinika@meteoklinika.hu.

Ha egyéb tüneteket is tapasztal, mint szédülés, feszültségérzet, alvászavarok, fáradékonyság stb., javasolt bejelentkeznie egy vizsgálatra, mert felnőttkorban ezek a panaszok ritkán múlnak el spontán, viszont eredményesen kezelhetők. 

A vizsgálat ára 14.900 Ft, melyet Egészségpénztárra vagy Széchenyi Pihenőkárgyára is elszámolhat.

Az időjárás-érzékenység és a tartós stressz következményei ma már eredményesen kezelhetők, erről itt tájékozódhat!

Feliratkozás: Front-Értesítő