Back to top

Zabpelyhes-almás süti

Minden évszakban érdemes az idénynek megfelelő alapanyagokat használni. Ősztől tavaszig az éléskamránkban található alma és zabpehely kombinációból finom süteményt készíthetünk.

Téltől tavaszig is fontos a könnyebb ételek, desszertek fogyasztása. Itt egy könnyen elkészíthető sütemény, csupa egészséges összetevőből...

Zabpelyhes-almás süti                                                                                          

Hozzávalók:

500 g zabpehely
1 kg alma (savanykás)
100 g dió(durvára vágott)
100 g vaj
2 tk. fahéj(őrölt)
1 csipet só
4 dkg zsemlemorzsa (a tepsi hintéséhez)

Elkészítése:

Az almákat megmossuk és héjastul a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük.

Összekeverjük a zabpehellyel, dióval és az olvasztott vajjal. A sóval és a fahéjjal ízesítjük. (Legegyszerűbb kézzel "összegyúrni".)

Egy 25x35 cm-es tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával hintünk. Ebbe tesszük a masszát, amit a kezünkkel egyenletesen szétnyomkodunk.

180 C°-os sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felkockázzuk és tálaljuk.

Természetes gyógymódokkal és egyénre szabott terápiákkal segítjük egészsége megtartását, gyógyulási folyamatait. Kérjen időpontot meteogyógyászunktól!