Back to top

Véget ért a rekordokat sorra döntő hőhullám!

Az elmúlt időszakban tapasztalt és az ehhez hasonló több hetes eltérések a szokásos időjárástól nagyon károsan befolyásolják az időjárás-érzékenyek életminőségét.

Ezen a héten a szokásoshoz közeli időjárás áll vissza, de mégis megterhelő lesz a váltás, mert a közel 10 fokos, de a hőérzetben ennél lényegesen nagyobb lehűlés nehezen elviselhető.

Az októberi 25 fok feletti hőmérsékleteknek sokan örültek, természetesen voltak pozitív hatásai, de az átlagosnál jóval melegebb idő, és az azt követő drasztikus változás akár súlyos következményekkel is járhat.

Ezekhez a markáns anomáliákhoz a klímaváltozás nagyban hozzájárul, a szervezetünk pedig nincs felkészülve az időjárás ilyen mértékű kilengéseihez, amelyek sajnos az idő előrehaladtával egyre gyakoribbá válnak.  Az átlagostól több fokkal hűvösebb vagy melegebb időszakokra fel kell készülnünk, mert nem ez volt az utolsó eset, hogy a normálisnál 10-15 fokkal melegebb van.

A szervezetünk mindenképpen reagál ezekre a szélsőségekre, az esetek nagy százalékában negatívan. Az időjárás-érzékenység a klímaváltozás hatására egyre gyakoribbá válik, egyre több az időjárás-beteg. Ismétlődő tünetek esetében ajánlott a meteogyógyászati vizsgálat, a panaszok nagy részét ma már eredményesen kezeli a Meteo Klinika.

Hírek, újdonságok

A szárazság következménye az, hogy kiszárad a nyálkahártya, emiatt pedig könnyebben elkaphatjuk a fertőzéseket.

Hírek, újdonságok

Rendeléseink zavartalanul látogathatók!