Back to top

Tudja Ön, hogy mit csinál a meteogyógyász?

A meteogyógyászat egy olyan tudományterület, ami magában foglalja az orvoslás, a természetgyógyászat mit komplementer medicina és a meteorológia tudomány elemeit.

A meteogyógyász a kellő ismeret birtokában felismerni és értelmezi a tüneteket, valamint megoldást kínál a problémára.

A meteogyógyász egy időben méri az élő szervezet valamint a légköri folyamatok változását, és ezeknek az adatoknak a részletes elemzésével megállapítja a bajok időjárás természetű okát.

A meteogyógyászat figyelembe veszi, hogy a szervezet működése egyénenként eltérő.  Ebből az is következik, hogy a légköri folyamatokra mindenki különbözően válaszol. Pl. ugyan azon a napon, azonos helyen, van, akinek a feje fáj, más csak álmosabb, de van, aki feszültebb a megszokottnál és szerencsére vannak olyanok is, akiknek nincs különösebb panasza.

Ezért a meteogyógyászati módszerek és terápiák személyre szabottak. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek a saját Meteo-Profiljához igazodik minden kezelés és terápia, valamint minden esetben rugalmasan követi a változásokat. Ez egy korszerű szemlélet, ahol mindenki megtalálhatja a saját igényeihez mérten a neki legmegfelelőbb vizsgálatot, kezelést, terápiát.

Hírek, újdonságok

Úgy tűnik, tavaszira fordul az idő. A hét vége felé haladva egyre több napsütésre és egyre magasabb délutáni csúcshőmérsékletre számíthatunk.

Hírek, újdonságok

Az elmúlt napokon számos front gondoskodott a változékony időről, most azonban változás kezdődik. A ciklonok és frontok uralma egyenlőre véget ér, a következő napokon anticiklonális hatások érvényesülnek.

Hírek, újdonságok

Február első napjain bár átmenetileg, de erős melegedés várható. A tavaszias hőmérsékletek ellenére nem lesz kiránduló idő a hétvégén.

Hírek, újdonságok

Szerdán és a következő napokon mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat. A ciklon melegfrontja szerdára virradó éjszaka érte el térségünket. Csütörtökön és pénteken a mediterrán ciklon kelet, délkelet felé helyeződik át, de továbbra is számítani kell havazásra és vegyes halmazállapotú csapadékra.