Back to top

Tudja Ön, hogy mit csinál a meteogyógyász?

A meteogyógyászat egy olyan tudományterület, ami magában foglalja az orvoslás, a természetgyógyászat mit komplementer medicina és a meteorológia tudomány elemeit.

A meteogyógyász a kellő ismeret birtokában felismerni és értelmezi a tüneteket, valamint megoldást kínál a problémára.

A meteogyógyász egy időben méri az élő szervezet valamint a légköri folyamatok változását, és ezeknek az adatoknak a részletes elemzésével megállapítja a bajok időjárás természetű okát.

A meteogyógyászat figyelembe veszi, hogy a szervezet működése egyénenként eltérő.  Ebből az is következik, hogy a légköri folyamatokra mindenki különbözően válaszol. Pl. ugyan azon a napon, azonos helyen, van, akinek a feje fáj, más csak álmosabb, de van, aki feszültebb a megszokottnál és szerencsére vannak olyanok is, akiknek nincs különösebb panasza.

Ezért a meteogyógyászati módszerek és terápiák személyre szabottak. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek a saját Meteo-Profiljához igazodik minden kezelés és terápia, valamint minden esetben rugalmasan követi a változásokat. Ez egy korszerű szemlélet, ahol mindenki megtalálhatja a saját igényeihez mérten a neki legmegfelelőbb vizsgálatot, kezelést, terápiát.