Back to top

Szeptemberi kánikula teszi próbára a szervezetünket!

Kedden napközben nem érkezik front, de többen a koncentrálási problémák fokozódásra, délen pedig további tünetekre panaszkodhatnak. A parlagfű koncentrációja tartósan magas.

MINDENEKELŐTT ÉRDEMES TUDNIA:

Miért viseljük olyan rosszul ezt a szeptemberi hőhullámot?

Különösen a frontérzékenyeket már több mint egy hete terheli a nagy napi hőingás, folyamatos és intenzív alkalmazkodásra kényszerítve a  szervezetünket. Most ez a hőmérséklet ingadozási tartomány annyival feljebb csúszott, hogy a délutánokra nem egyszerűen a melegedést, hanem sokfelé a 30 fokot is meghaladó kánikulai hőmérsékleteket kell elviselnünk. Ez pedig önmagában is megterhelő, de az előzmények után különösen! Erős fejfájás, vérnyomás-ingadozás, keringési és légzési panaszok, egyaránt előfordulhatnak az egyéni érzékenységünknek megfelelően. Sokan fáradtak, energiátlanok, figyelmetlenek, rosszul alszanak, lassulnak a reflexeink. Egyre több a szorongásos tünet, ingerlékenyek vagyunk.

A Meteo Klinika mindig hangsúlyozza, hogy nem csak a frontok miatt vannak panaszaink! Valójában időjárás-érzékenyek vagyunk, a frontérzékenység ennek csak egy részét teszi ki. Ezért vannak panaszaink a frontmentes időben is, és ezért van az, hogy sokan hiába próbálják a frontok figyelésével megmagyarázni az állapotuk alakulását, ez általában nem sikerül maradéktalanul.

Aki valóban szeretne mindezektől megszabadulni, annak meteogyógyászati kivizsgálásra és személyre szóló kezelésre van szüksége. Az időjárás-érzékenység ma már jól kezelhető, de ehhez szakszerű ellátás szükséges! 

A Meteo Klinikán állnak rendelkezésre (közel 3 éve) azok az eszközök és módszerek, melyekkel az időjárás-érzékenység tudományosan megalapozottan vizsgálható és kezelhető. (Mi ezekre a kutatásokra 25 évet és mintegy félmilliárd forintot költöttünk, 250 millió Ft EU-s támogatással!) A vizsgálat díja mindössze 14.800 Ft

Kérjük, válaszoljon, Ön hogy viseli a nagy napi hőingást?
(Nyugodtan szavazhat, a szavazás anonim! A Meteo Klinika garantálja, hogy a válasz sorszámán kívül Önnek semmilyen adatát sem rögzíti.)

 

 SZÉP kártyások figyelmébe:  klinikánkon SZÉP kártyára és egészségpénztárra is kezeltetheti magát!

Bejelentkezés (ha személyesen nem tud megjelenni, távrendelésben is tudunk segíteni)06-1-296-0513.

DÍJKEDVEZMÉNY!

Iratkozzon fel itt a Meteo Klinika ingyenes Frontértesítőjére, és a napi front információk mellett Tünetnaplót is küldünk Önnek, ebben követheti a frontok és állapota alakulását, és 15% kedvezményt is adunk a vizsgálat díjából!

Nézzen tanulságos eseteket a Meteo Klinika praxisából (valós esetek, nem reklámfilmek!):

A fejfájástól sokat szenvedő, erősen frontérzékeny Vécsei Kinga esete: "Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar ennyire hatásos lesz, és ennyire látványosan fog javítani az én életminőségemen." (kattintson a képre!):

 

Egy a sok közül: Vécsei Kinga gyógyulása a Meteo Klinikán

Tegnapi témánk ez volt, ha elmulasztotta, még megnézheti: Tényleg ettől a szép időtől fájhat a fejem?

 

Tartósan frontmentes a humánmeteorológiai / orvosmeteorológiai helyzetkép, de ez nem jelenti azt, hogy az egyéni érzékenység függvényében ne lépnének fel tartósabb panaszok! 

Kedden még mindig az átlagosnál több fokkal melegebb időre készülhetünk, de kissé növekszik a változékonyság a megnövekvő gomolyfelhőkkel összefüggésben. Délután akár 29, 30 fokot is mérhetünk, és csak néhol alakulhat ki kisebb zápor.

A tartós meleget nem mindenki viseli jól!

A változó időjárás és pandémia miatti tartós stressz sokféle panaszt okozhat, melyek speciális kezelést igényelnek. Nézze meg, mire számíthat, különösen ha vannak megoldatlan panaszai. A MEGÚJULT Frontjelentésben pontosabban követheti a fronthelyzetet. Haladéktalanul kérje tanácsunkat ha bármilyen panasza jelentkezik!

A fronthelyzetről a Frontjelentésben tájékozódhat részletesen. További fontos információk az egészsége érdekében:

Frontmentes marad ugyan az idő, de amennyiben az arra fokozottan érzékenyek körébe tartozik, akkor enyhébb fejfájást, illetve nagyobb eséllyel koncentrálási panaszokat tapasztalhat. A figyelemzavarokkal összefüggésben csökken a teljesítőképessége, pedig az előző napok hasonló humánmeteorológiai helyzete már így is kifáraszthatta szervezetét. A koncentrálási problémákból adódó egyéb bosszúságoktól úgy kímélheti magát, ha rendezett napirendet készít magának.

A migrénhajlam szintén fokozott, az arra hajlamosak egész nap tapasztalhatnak hol enyhébb, hol erősebb tüneteket. A fejfájás a pihenésben is gátolhatja, ezért állapota javítása érdekében próbálja tudatosan kerülni a feszültséggel járó és megerőltető élethelyzeetket, amik stresszt válthatnának ki önből.

A legtöbb problémát a vérnyomás-ingadozás okozza, sokan tapasztalják akár tartósan is! Nem is csoda, hiszen 7-8 fokkal melegebb van, mint a szeptemberi átlag, ráadásul már több, mint egy hete, ez pedig nagy igénybevételt jelent a szervezetünknek! Pihenjen, amennyit csak lehet, kerülje a stresszes helyzeteket.

 Szabadtéri tevékenységek: Ügyeljen arra, hogy reggel meglehetősen hűvös lesz: a megfázás elkerülése érdekében öltözzön fel vastagabban, rétegesen, gondolva arra, hogy napközben gyorsan melegszik a levegő, és délután már vékonyabb ruhadarabokra lesz szükség. Jót tesz a friss séta a szabad levegőn, a munkavégzés közben akár 10-15 perc kint tartózkodás is felfrissíthet mind fizikailag, mind szellemileg.

  UV-sugárzás: Az UV-sugárzás a napos idő ellenére is már a mérsékelt tartományban alakul. 

Pollenhelyzet: Nagyobb mennyiségben van jelen a parlagfű és a kenderfélék pollenje is, a következő napokban pedig nem várható az allergiahelyzet számottevő javulása.

  Légszennyezettség: A levegőminőség jó. 

  Balesetveszély: A közlekedők reggel párafoltokkal találkozhatnak, ilyenkor vezessen a szokásosnál lassabban. Emellett a napsütés is elvakíthatja a sofőröket, különösen hajnalban és napnyugtakor, érdemes napszemüveget készíteni maga mellé.

Ha Ön is tapasztal életminőségét rontó panaszokat, de eddig nem talált rá megfelelő megoldást, ne várjon tovább! Forduljon időben a Meteo Klinikához, ahol egyedülálló műszerezettséggel és szakértelemmel segítjük az Ön eredményes gyógyulását. 
A rendelésre előzetes telefonos bejelentkezés szükséges.

Javaslatunk: Válassza a kényelmes megoldást! Ha időben szeretne értesülni a fronthelyzetről, és ha valóban megoldást keres fejfájására, alvásproblémáira vagy egyéb megoldatlan panaszaira, akkor iratkozzon fel ingyenes FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE! Ebben napi TÜNETNAPLÓT is küldünk, ami segít Önnek abban, hogy megoldást találjon régóta megoldatlan bajaira. Vegye igénybe szakértő segítségünket!

Feliratkozom az INGYENES ÉRTESÍTŐRE!