Back to top

Sok ez már ebből a melegből!

Kedden a tovább melegedő, kánikulai nap megterhelő lehet a legtöbbünknek. Reggel is egyre kevésbé frissül a levegő, nehezen tud pihenni a szervezet.

Kedden front nem érinti a Kárpát-medence térségét. Ugyanakkor sokfelé panaszkodhatnak a 30 fok fölötti értékeket nehezebben viselők, elsősorban az idősek és a szívbetegek számára lehetnek nehezebbek a délutáni órák. A mélyebb völgyekben, ahol éjszaka jobban lehűl a levegő,

érdemes éjjelente jól kiszellőztetnie a lakást, az oxigéndús levegőben az alvás is nyugtatóbb, pihentetőbb lehet.

Az időjárás többféle módon terheli a szervezetünket. A fronthelyzet alakulását és a tapasztalható panaszait a részletes Frontjelentésben nézze meg!

A Frontjelentés megtekintéséhez kattintson a képre!

A Frontjelentésben szereplő panaszok mellett, sokan fáradtságot, bágyadtságot is érezhetnek. Fontos a sok folyadék fogyasztása is, a víz mellett friss gyümölcslevesekkel is hűsítheti magát. Ha a melegre érzékeny, akkor az esti vagy a reggeli órákra ajánlott időzítenie a megterhelőbb tevékenységeket: a bevásárlást vagy a kerti munkát, de akár tehet ilyenkor egy rövid sétát is, vagy egyszerűen csak levegőzzön egyet a teraszon felfrissülés céljából.

  Szabadtéri tevékenységek: A pollenterhelés magas, sőt, a parlagfű koncentrációja akár a nagyon magas tartományban is alakulhat – ha allergiás, javasolt kerülnie a tejtermékek fogyasztását!

  UV-sugárzás: Az UV-sugárzás a derült vagy gyengén felhős időben megközelíti az erős fokozatot.

  Pollenszint: A pollenterhelés magas, sőt, a parlagfű koncentrációja akár a nagyon magas tartományban is alakulhat – ha allergiás, javasolt kerülnie a tejtermékek fogyasztását!

  Balesetveszély: A közlekedőket időnként elvakíthatja az erős napsütés, legyen mindig kéznél napszemüveg, így megelőzheti a baleseteket. A napon álló autóban soka ne hagyjon kisgyereket, állatot, vagy más élőlényt, pillanatok alatt felforrósodhat az utastér!

Ha Ön is tapasztal életminőségét rontó panaszokat, de eddig nem talált rá megfelelő megoldást, ne várjon tovább! Forduljon időben a Meteo Klinikához, ahol egyedülálló műszerezettséggel és szakértelemmel segítjük az Ön eredményes gyógyulását. 
A rendelésre előzetes telefonos bejelentkezés szükséges.

Amennyiben szeretné nyomon követni állapota alakulását iratkozzon fel INGYENES FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE!

Hírek, újdonságok

Szombaton 180 fokos fordulatot veszünk, ami az időjárást illeti. Azok, akik nem szeretik a változékony, hűvös, őszi napokat, most örülhetnek, az időjárás-érzékenyek már kevésbé.

Hírek, újdonságok

Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy aránya a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!

Hírek, újdonságok

A globális klímaváltozással foglalkozó legújabb kutatás ismét rávilágított arra, amit már a saját bőrünkön tapasztalunk: a melegedéssel együtt a szélsőséges események gyakoriságának és intenzitásának növekedésére is fel kell készülni!

Hírek, újdonságok

Szeptemberben még gyakran előfordul, hogy délutánonként 30 fok köré melegszik a levegő, azaz igazi nyári hangulatú napban van részünk. A fürdőzéssel azonban óvatosnak kell lenni, mert a vizek hőmérséklete addigra már jelentősen csökken!