Back to top

Naranccsal a kórokozók ellen!

A narancs magas C-vitamin tartalmú gyümölcs, amit fogyaszthatunk rostjaival együtt, vagy csak a levét facsarva – mindenképpen üdítő élményben lesz részünk.

A C-vitamin fogyasztása megtámogatja szervezetünk védőkező rendszerét.

Védelmet nyújt a rákkeltő anyagok hatása ellen.

Segít a nátha megelőzésében és kezelésében.

Mérsékli számos allergiát előidéző anyag hatását.

A narancsban található továbbá: B1- és B12-vitamin, folsav, kálium és magnézium.

A narancs tele van antioxidánssal: karotinnal és flavonokkal.

Rákmegelőző hatását a benne levő limonénnek köszönhetjük, ami különösen a mell- és tüdőrák elleni harcban játszik fontos szerepet.

Erős vírus- és baktériumölő hatása révén enyhíti az influenzás tüneteket.

Savtartalma könnyíti a bélműködést.

Nyáron hűsítőleg hat a szervezetünkre.

Nyugtatja az idegrendszert.

Előnyös hatással van a szívre és a keringési betegségekre.

Elősegíti az emésztést, tisztítja a vért és csökkenti a koleszterint.