Back to top

Mit tehet, ha szorongásos tünetei vannak?

A Meteo Klinikára bejelentkezők közel 30 százaléka panaszkodik több más tünet mellett  szorongásos jellegű tünetekről. Az életminőségüket jelentősen rontó kellemetlen tünetek között igen gyakran jelentkezik mellkasi diszkomfortérzés és szaporább szívverés-érzet is.  

Tévedés azt gondolni, hogy ez csak a nőknél gyakori jelenség. A  férfiak esetében is nagy számban fordul elő, kortól függetlenül.

Egyre gyakoribb, hogy a gyermekeknél is egyre gyakrabban figyelhető meg. 

A szorongásos panaszok jellemzően több tünet együttes jelenlétét takarják. Az ismeretlentől való félelem-szerű érzet nem minden esetben fogalmazódik meg, helyette más testérzetek jelzik a problémát.  Gyakran mutatkoznak, pl. mellkasi diszkomfortérzet, szaporább szívdobogásérzet, vagy kevesebbnek érezzük a levegő mennyiségét, esetenként erős izzadás, kontrollvesztés is jelentkezhet. Gyermekek esetében nem ritka, hogy különböző magatartászavarokon, alvászavarokon kereszül nyilvánul meg.  

A szorongásos panaszok jelentős része mögött olyan kiváltó okok állnak, melyek a Meteo Klinikán ma már jól vizsgálhatók és kezelhetők.

Ha Ön is tapasztal szorongásos jellegű tüneteket, néhány dolgot érdemes megtennie

Javasolt, hogy néhány héten keresztül figyelje meg magát, hogy milyen gyakran, hol és hogyan jelentkezik a szorongásos panasza. Jegyezze fel minél részletesebben, hogyan alakult ki, milyen volt a lefolyása. Ne felejtsen el dátumot írni a feljegyzéséhez, legjobb, ha erre a Meteo Klinika által összeállított TÜNETNAPLÓT használja, mert ez segít a kiértékelésben, és a fronthelyzetről, megoldási lehetőségekről is időben értesül.

Írja bele, hogy mit tapasztalt aznap, hogy érezte magát, milyen más tünetei jelentkeztek! Gondolja át, hogy az egyes szorongásos epizódok kialakulását mi válthatta ki!

Jellemző, hogy pácienseink már átestek alapos orvosi vizsgálatokon, de az elvégzett vizsgálatok semmilyen szervi okot nem igazoltak, ami a szorongásos periódusokat indokolná. Az eddig alkalmazott kezelések pedig nem oldották meg kielégítően a panaszukat.

Ha Ön is úgy tapasztalja, hogy panaszai hátterében a szervezetét érő erős stressz terhelések (mint például megoldatlan gondok vagy időjárási hatások) is lehetnek, egyébként pedig más magyarázatot nem tudott találni, akkor a tényleges okokat megfelelő vizsgálatokkal meg kell állapítani.

Előfordulhat, hogy Ön talált már ugyan magyarázatot a bajai okára, mégsem sikerült ezekre a megfelelő kezelési módot megtalálnia. Ez esetben is részletes vizsgálatok szükségesek a pontos okok és a megfelelő kezelési módok meghatározására.

Tény, hogy egyre több, különböző eredetű stresszhatás ér bennünket, miközben a stressztűrő képességünk erősen ingadozik és határozottan romló tendenciát mutat. A megváltozott életkörülményeinkből, a változó klímából és az egyre szélsőségesebb időjárásból és számos más okból eredő stresszhatások együttesen terhelik a szervezetünket. A szervezetünk válaszreakciója és a következményként megjelenő panaszok mindenkire egyénileg jellemzőek. Igen összetett kérdésről van szó, ami csak speciális eszközökkel vizsgálható és kezelhető eredményesen. A Meteo Klinika rendelkezik a szükséges tudományosan megalapozott módszerekkel és műszerezettséggel.

Ha már vannak megfigyelési adatai, észrevételei, segítünk az állapotát értékelni. Az alábbi (nem emeltdíjas) telefonon hívjon bennünket, és itt tud vizsgálatra is bejelentkezni:

Tanácsadás és bejelentkezés vizsgálatra: 06 1 296 0513

Ha nem tud hívni bennünket, kérjen visszahívást:

Visszahívást kérek »

Legjobb, ha tapasztalatait TÜNETNAPLÓNK segítségével vezeti. Ehhez az alábbi gomb megnyomásával iratkozzon fel FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE, amelyben elküldjük Önnek a napi TÜNETNAPLÓJÁT, továbbá időben értesülhet a fronthelyzetről. Ez sokat segíthet szorongásos panaszai okának felderítésében. Emellett hasznos tudnivalókat is küldünk a megoldási lehetőségekről.

Kérem a FRONT-ÉRTESÍTŐT a TÜNETNAPLÓVAL »

További fontos tudnivalókat itt olvashat:


Feliratkozás: Front-Értesítő

Visszahívás kérés a Meteo Klinikától

Az alábbi Űrlap kitöltésével Ön visszahívást kérhet a Meteo Klinikától.

Kérjük, adja meg telefonszámát, és hogy milyen napszakban alkalmas Önnek fogadni a hívásunkat. A kérések számától függően 1-2 napon belül számíthat visszahívásra. A "Mi a leggyakoribb panasza" mezőben tüntesse fel kérése okát. Kora, és a település megadása segít abban, hogy pontosabb információkat adhassunk Önnek. Ha megadja e-mail címét, könnyebben kapcsolatba tudunk lépni Önnel, pl. egy hibás telefonszám korrigálása, vagy egy időpont egyeztetés céljából.