Back to top

Mit tehet, ha gyakran fáradt, levert?

A Meteo Klinikára bejelentkezők esetében szinte mindenkinél előforduló tünet a fáradtság. Az esetek egy részében ez már a reggeli óráktól jelen lévő tünet, másoknál a nap folyamán bármikor felléphet. 

A nap végén jelentkező kellemesen jóleső fáradtság élettani folyamat. Azonban egyre gyakrabban fordulnak hozzánk, akik ezt már ébredést követően tapasztalják, és az egész napjukat, vagy a napjuk nagy részét végig kíséri.   

Jellemzően a középkorúak problémája, azonban időszakosan a fiatalabb korosztálynál is megjelenik.

Gyermekek esetében is egyre gyakrabban találkozunk vele, esetükben elsősorban teljesítménycsökkenésben és magatartási problémákban nyilvánul meg. 

Sajnos nem vesszük elég komolyan ezt a tünetet, hiszen könnyen juthatunk gyors doppingszerekhez, szinte már automatikusan nyúlunk a teához, kávéhoz, energiaitalokhoz. Azonban ezek az élénkítőszerek csak ideig-óráig oldják meg a problémát, lassan de biztosan kezd a szervezet egyre inkább kimerülni.

A fáradtság jelentős része mögött olyan kiváltó okok állnak, melyek a Meteo Klinikán ma már jól vizsgálhatók és kezelhetők.

Ha Ön is gyakran érzi magát ok nélkül fáradtnak, néhány dolgra érdemes odafigyelnie

Javasolt, hogy pár héten keresztül figyelje meg magát. Jegyezze fel, mikor jelentkezik a fáradtsága. Jegyezze fel minél részletesebben, milyen volt a lefolyása. Ne felejtsen el dátumot írni a feljegyzéséhez, legjobb, ha erre a Meteo Klinika által összeállított TÜNETNAPLÓT használja, mert ez segít a kiértékelésben, és a fronthelyzetről, megoldási lehetőségekről is időben értesül.

Írja bele, hogy mit tapasztalt aznap, hogy érezte magát, milyen más tünetei jelentkeztek! Gondolja át, hogy az egyes fáradtsággal terhelt epizódok kialakulását mi válthatta ki!

Jellemző, hogy pácienseink már átestek alapos orvosi vizsgálatokon, de az elvégzett vizsgálatok semmilyen szervi okot nem igazoltak, ami a fáradtságérzetüket indokolná. Az eddig alkalmazott kezelések pedig nem oldották meg kielégítően a panaszukat.

Ha Ön is úgy tapasztalja, hogy panaszai hátterében a szervezetét érő erős stressz terhelések (mint például megoldatlan gondok vagy időjárási hatások) is lehetnek, egyébként pedig más magyarázatot nem tudott találni, akkor a tényleges okokat megfelelő vizsgálatokkal meg kell állapítani.

Előfordulhat, hogy Ön talált már ugyan magyarázatot a bajai okára, mégsem sikerült ezekre a megfelelő kezelési módot megtalálnia. Ez esetben is részletes vizsgálatok szükségesek a pontos okok és a megfelelő kezelési módok meghatározására.

Tény, hogy egyre több, különböző eredetű stresszhatás ér bennünket, miközben a stressztűrő képességünk erősen ingadozik és határozottan romló tendenciát mutat. A megváltozott életkörülményeinkből, a változó klímából és az egyre szélsőségesebb időjárásból és számos más okból eredő stresszhatások együttesen terhelik a szervezetünket. A szervezetünk válaszreakciója és a következményként megjelenő panaszok mindenkire egyénileg jellemzőek. Igen összetett kérdésről van szó, ami csak speciális eszközökkel vizsgálható és kezelhető eredményesen. A Meteo Klinika rendelkezik a szükséges tudományosan megalapozott módszerekkel és műszerezettséggel.

Ha már vannak megfigyelési adatai, észrevételei, segítünk az állapotát értékelni. Az alábbi (nem emeltdíjas) telefonon hívjon bennünket, és itt tud vizsgálatra is bejelentkezni:

Tanácsadás és bejelentkezés vizsgálatra: 06 1 296 0513

Ha nem tud hívni bennünket, kérjen visszahívást:

Visszahívást kérek »

Legjobb, ha tapasztalatait TÜNETNAPLÓNK segítségével vezeti. Ehhez az alábbi gomb megnyomásával iratkozzon fel FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE, amelyben elküldjük Önnek a napi TÜNETNAPLÓJÁT, továbbá időben értesülhet a fronthelyzetről. Ez sokat segíthet a fáradtság okának felderítésében. Emellett hasznos tudnivalókat is küldünk a megoldási lehetőségekről.

Kérem a FRONT-ÉRTESÍTŐT a TÜNETNAPLÓVAL »

További fontos tudnivalókat itt olvashat:

Feliratkozás: Front-Értesítő

Visszahívás kérés a Meteo Klinikától

Az alábbi Űrlap kitöltésével Ön visszahívást kérhet a Meteo Klinikától.

Kérjük, adja meg telefonszámát, és hogy milyen napszakban alkalmas Önnek fogadni a hívásunkat. A kérések számától függően 1-2 napon belül számíthat visszahívásra. A "Mi a leggyakoribb panasza" mezőben tüntesse fel kérése okát. Kora, és a település megadása segít abban, hogy pontosabb információkat adhassunk Önnek. Ha megadja e-mail címét, könnyebben kapcsolatba tudunk lépni Önnel, pl. egy hibás telefonszám korrigálása, vagy egy időpont egyeztetés céljából.