Back to top

Miért szükséges a frontérzékenyek kivizsgálása?

Szerdán napközben nem érkezik fölénk front, azonban ismét sokan tapasztalnak álmosságot, fáradtságot a kellemes idő ellenére is. A keringési panaszok szinte mindennaposak, a vérnyomás-ingadozás pedig akár erősebben is jelentkezhet!

MINDENEKELŐTT ÉRDEMES TUDNIA:

Miért kell kivizsgáltatnunk a frontérzékenységünket? 

Még egy nap, és jön az ősz, pénteken már egy őszi időt hozó hidegfrontra számíthatunk. Jelentősen átalakul az időjárás, új terhelések érik a szervezetünket. Aki már az elmúlt hetek időjárását is megszenvedte, ilyenkor még intenzívebb tünetekre számíthat. Az időjárás számtalan paramétere hat ránk, és szervezetünk is nagyon sokféleképp reagál ezekre. A frontérzékenyek (helyesebben: időjárás-érzékenyek) esetében komoly életminőség rontó tünetek jelentkeznek, pár órás, de akár napokig is elhúzódó migrénes fejfájások, vérnyomás-ingadozások, múló rosszullétek, alvási problémák és szokatlan fáradtság, feszültség, idegesség egyaránt jentkeznek. Rosszabb esetben ehhez már szorongásos és pánikszerű tünetek is kapcsolódnak. 

A következmények megfelelő kezelés nélkül jellemzően  csak súlyosbodnak. Az időjárási hatások szervezeti következményei csak tudományosan megalapozott módszerekkel végzett egyéni kivizsgálás alapján állapíthatók meg, enélkül hatékony kezelés sem lehetséges. Nincsenek hatékony "mindenkinek jó" megoldások, erre felesleges a pénzt költeni. A Meteo Klinikán mindig az időjárás-érzékenységet vizsgáljuk és kezeljük!

Kérjük, válaszoljon, Ön hogy viseli a szerdán még fennálló nagy napi hőingást?
(Nyugodtan szavazhat, a szavazás anonim! A Meteo Klinika garantálja, hogy a válasz sorszámán kívül Önnek semmilyen adatát sem rögzíti.)

 

Az időjárás- érzékenység (frontérzékenység) a Meteo Klinikán gyógyítható!

Nálunk SZÉP kártyára vagy egészségpénztárra is kivizsgáltathatja és kezeltetheti magát!

Bejelentkezés vizsgálatra és kezelésre (Ha nem tud személyesen megjelenni, távrendelésben is tudunk segíteni)

06-1-296-0513

 A vizsgálat díja mindössze 14.800 Ft.

Bizonytalan a helyzetében?

Iratkozzon fel itt a Meteo Klinika ingyenes Frontértesítőjére, és a napi front információk mellett Tünetnaplót is küldünk Önnek, ebben követheti állapota alakulását.

Nézze meg Perity Sándorné esetét a Meteo Klinika praxisából (a Meteo Klinika garantálja, hogy nem reklámfilmmel rabolja az Ön idejét! Valós esetet lát!): 

https://youtu.be/1H-BRw5lw_M?list=PLGS8bzUVNzH2G1uwfcCu5H5-SetzXK9X3 

"Azt vettem észre, hogy amikor az időjárás változás jön, akkor nagyon gyakori fejfájásom, rossz közérzetem van, fáradt vagyok. Próbáltam mindenféle megoldást keresni, alternatív megoldásokat is, de gyakorlatilag semmi nem segített.
Csak pozitív tapasztalatokról tudok beszámolni, jobb lett a közérzetem, kellemesebb lett az egész életem. És mindenkinek bátran ajánlom!" Perity Sándorné (kattintson a képre!) 

 

Egy újabb gyógyulás: Perity Sándorné esete

 Tegnapi témánk ez volt, ha elmulasztotta, most megnézheti (katt ide!): Miért viseljük ilyen rosszul ezt a szeptemberi hőhullámot?

A vérnyomás-ingadozás többeknél problémát jelenthet a szerdai humánmeteorológiai / orvosmeteorológia helyzetben, a frontmentes idő ellenére akár tartós panaszok is előfordulnak! 

Szerdán nem érkezik időjárási front térségünkbe, a kisebb változékonyság a felhőzetnövekedésben mutatkozhat meg. A hőmérséklet országszerte 25 fok felett, néhol 30 fok körül alakul, és csapadék is csak kevés helyen fordulhat elő.

Az átlagosnál jóval magasabb hőmérséklet okozza most a legtöbb panaszt!

A változó időjárás és pandémia miatti tartós stressz sokféle panaszt okozhat, melyek speciális kezelést igényelnek. Nézze meg, mire számíthat, különösen ha vannak megoldatlan panaszai. A MEGÚJULT Frontjelentésben pontosabban követheti a fronthelyzetet. Haladéktalanul kérje tanácsunkat ha bármilyen panasza jelentkezik!

A fronthelyzetről a Frontjelentésben tájékozódhat részletesen. További fontos információk az egészsége érdekében:

Amennyiben nem fokozottan érzékeny, akkor kifejezetten pihentető időben lesz része. Ha azonban az átlagosnál érzékenyebben reagál a tartós és szokatlan melegre, akkor migrént, illetve koncentrálási problémákat is tapasztalhat, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetét. Ismét egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat, ennek következtében napközben kialvatlanságot, fáradtságot. A napi teendők elvégzése közben is figyelmetlenség fordulhat elő, ezért időnként mozogjon egy keveset, tegyen egy rövid sétát a friss levegőn, jót tesz az oxigén. A koncentrálási problémák napközben többször megakaszthatják a mindennapi tevékenységekben, ez pedig sok bosszúságot okozhat.

A legtöbb problémát a vérnyomás-ingadozás okozza, sokan tapasztalják akár tartósan is! Nem is csoda, hiszen 7-8 fokkal melegebb van, mint a szeptemberi átlag, ráadásul már több, mint egy hete, ez pedig nagy igénybevételt jelent a szervezetünknek! Pihenjen, amennyit csak lehet, kerülje a stresszes helyzeteket.

  Szabadtéri tevékenységek:  Reggelente hűvös van, a megfázás elkerülése érdekében ne hagyja otthon a vastagabb ruhadarabokat. A réteges öltözet javasolt, délután ugyanis a napos időben jelentősen javul a hőérzete. Összességében a kellemes komfortérzet lesz jellemző, szervezete tovább tud pihenni, immunrendszere pedig erősödni. Ennek elősegítése érdekében ne hagyja el a zöldség- és gyümölcsfélék fogyasztását, illetve a kímélő étrendet se!

  UV-sugárzás: Az UV-sugárzás nem okoz leégést, mérsékelt marad. 

Pollenhelyzet: Az allergiásoknak rossz hír, hogy továbbra is magas a levegő pollenkoncentrációja. A parlagfű többeknél okozhat akár intenzív panaszokat is, a szabadban való sportolás, futás pedig fokozhatja a tüneteket. Segíthet, ha gyakrabban mos hajat, a szellőztetést pedig a korareggeli vagy az esti órákra időzítse! Orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést tapasztalhat, a panaszok a délutáni órákban jelentkezhetnek legerősebben.

  Légszennyezettség: A levegőminőség jó. 

  Balesetveszély: A közlekedésben napsütés különösen alacsony napálláskor (tehát napkelte és napnyugta idején) lehet zavaró, a napszemüveget mindig célszerű a magánál tartania! Reggel ködfoltok is lehetnek, ezek területén vezessen fokozott óvatossággal!

Ha Ön is tapasztal életminőségét rontó panaszokat, de eddig nem talált rá megfelelő megoldást, ne várjon tovább! Forduljon időben a Meteo Klinikához, ahol egyedülálló műszerezettséggel és szakértelemmel segítjük az Ön eredményes gyógyulását. 
A rendelésre előzetes telefonos bejelentkezés szükséges.

Javaslatunk: Válassza a kényelmes megoldást! Ha időben szeretne értesülni a fronthelyzetről, és ha valóban megoldást keres fejfájására, alvásproblémáira vagy egyéb megoldatlan panaszaira, akkor iratkozzon fel ingyenes FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE! Ebben napi TÜNETNAPLÓT is küldünk, ami segít Önnek abban, hogy megoldást találjon régóta megoldatlan bajaira. Vegye igénybe szakértő segítségünket!

Feliratkozom az INGYENES ÉRTESÍTŐRE!