Back to top

Miért jó a zöld tea?

A zöld tea sokféle jó tulajdonsága jótékonyan hat szervezetünk kiegyensúlyozott működésére. Nagy mennyiségben találhatunk vitaminokat, antioxidánsokat és ásványi sókat is. Azonban van, amikor nem ajánlott fogyasztása.

zöl tea

C-vitamint a citromhoz hasonló mennyiségben tartalmazza. Igen magas arányban tartalmazza a B-vitamin féléket is. Napi 1 liter (5 csésze) zöld tea fedezi a szervezet B-vitamin szükségletének 10%-át, a magnézium 5%-át, a kálium 25%-át, a mangán 45%-át. Igen számottevő a természetes fluorid tartalma is.

Vizelethajtó tulajdonsága segíti a szervezetünk jó veseműködését.

Frissen tartja az elmét, lecsökkenti az alvásszükségletet, de ne vigyük túlzásba fogyasztását, délután 3 óra után már nem javasolt, ha nyugodt alvásra vágyunk.

Látásjavító, megőrzi a szemgolyó nedvességtartalmát és fiatalságát.

Jótékonyan hat az emésztésre, a rosszindulatú daganatok elleni küzdelemben is használható.

Kedvezően befolyásolja a magas vérnyomást, a koleszterin anyagcserét, ennek köszönheti infarktusellenes hatását, és ezért jó az agyvérzés és az érelmeszesedés megelőzésére.

Zsíroldó hatását a francia kutatások is alátámasztották, így érdemes a fogyókúrás programban édesítés nélkül fogyasztani.

Hisztamin intoleranciában szenvedő betegeknél fogyasztása nem ajánlott.

A zöld tea elkészítésénél ügyeljen rá, hogy a teafüvet forrázást követően csak 2-3 percig áztassa ki, mert a túl hosszú áztatás kioldja a teában található keserű anyagokat is, és egy kevésbé élvezhető teát fog kapni.