Back to top

Miért jó a galagonyatea?

A napi hőingadozás az időseket és a szívbetegeket viseli meg leginkább, emiatt erősödnek a vérnyomáspanaszok. Nekik ajánljuk a galagonyát, amit a „szív gyógynövényének” is szoktak nevezni.                                                                                                                                                

galagonya

A galagonya jó szíverősítő és szívnyugtató hatású gyógynövény. Jótékony hatással van a fáradt, túlterhelt, stresszben élő szívre, javítja a szívizomsejtek aktivitását, serkenti a szívizom vérellátását.
Teakeveréke értágító és vérnyomáscsökkentő hatású, fogyasztása javasolt koszorúér-betegségek esetén is. Segít a vérkeringési problémák enyhítésében, visszaszorítja az érelmeszesedés kialakulását.

A galagonyát egyéb betegségek gyógyításában is használják. Nyugtató hatásának eredményeképpen az álmatlanságtól szenvedők altatószerként szedhetik. A galagonya szerepet játszik a kollagén védelmében, így szerepe lehet egyes ízületi gyulladásos betegségek gyógyításában is.

Fogyasztását a kezelő orvossal történt konzultáció mellett ajánljuk.

Elkészítése:

1 csésze teához 1 teáskanálnyi szárított galagonyát számolunk, friss növényből azonban több szükséges.  A füvet tegyük a csészébe és forrázzuk le! 5 perc állás után szűrjük le! Lehetőleg ízesítés nélkül vagy kevés mézzel fogyasszuk!

Figyelem! A gyógynövények alkalmazása nem veszélytelen. A meglévő gyógyszerek hatását módosíthatják ezért hosszabb távú alkalmazás előtt szakemberrel való konzultáció javasolt az egyéni igények figyelembevételével!

Tartósan meglévő panaszait szeretné megszüntetni és problémáira személyre szabott terápiát kapni? Foglaljon időpontot természetgyógyászati rendelésünkre!