Back to top

Megöli a kórokozókat a rekordszáraz levegő?

A szárazság következménye az, hogy kiszárad a nyálkahártya, emiatt pedig könnyebben elkaphatjuk a fertőzéseket.

A szárazság következménye az, hogy kiszárad a nyálkahártya, emiatt pedig könnyebben elkaphatjuk a fertőzéseket. A negatívumban pozitív, hogy egyes kórokozók rosszabbul viselik a száraz levegőt és túlélésük ilyen helyzetben rövidebb. A mezőgazdaságnak is egyre több gondot okoz a csapadékhiány és a fennálló szárazság, hiszen az ország több részén aszály kezd kialakulni. A gyümölcsvirágzás idején különösen veszélyes, hiszen a bibék kiszáradnak és a beporzás ilyenkor rosszabb százalékban történik meg, ez pedig komoly károkkal járhat.

Az állandó probléma: a stressz

Nagyon nehéz bentről nézni a szép, tavaszi, napos időt. A bezártság, a napi felhalmozódott problémák komoly stresszt jelentenek és ehhez még hozzájön az időjárás is, mint stresszforrás. Most kiemelten fontos az, hogy ezt jól kezeljük, erre a legjobb megoldás a Meteo Klinika stresszoldó rendelésre. Sok megoldással találkozhatunk, melyek többé-kevésbé alkalmasak az általános stressz szintünk csökkentésére. Azonban a változó stressz terhelések és hullámzó egyensúlyi állapotunk miatt a legnagyobb problémát a rohamszerűen jelentkező stresszes állapotok okozzák, melyeket csak azonnali beavatkozással tudunk kezelni. Hasonlóan az elalvási nehézségekhez. Semmiképp se hagyja, hogy a hosszú stresszes állapot, a szélsőséges reakciók felőröljék egészségét, környezetét! Időben vegye igénybe a Meteo Klinika stresszoldó rendelését, hisz még csak a bajok elején járunk. A rendelésen felmérjük az Ön állapotát, és elkészítjük kezelési javallatait.

Hogyan vehetem igénybe a stresszoldó rendelést?

A rendelésre jelentkezés a 06 1 296-0513-as telefonszámon lehetséges, hétköznapokon 8:30-17:00 óra között. Internetes, (vagy akiknél ez nem lehetséges) telefonos megoldást választhat. Mi fogjuk hívni az egyeztetett időpontban.

Hírek, újdonságok

A parlagfű szezon rendszerint az augusztus és szeptember hónapokra tehető. Idén sincs ez másképp, vagy mégis?

Hírek, újdonságok

Szeptemberben még gyakran előfordul, hogy délutánonként 30 fok köré melegszik a levegő, azaz igazi nyári hangulatú napban van részünk. A fürdőzéssel azonban óvatosnak kell lenni, mert a vizek hőmérséklete addigra már jelentősen csökken! 

Hírek, újdonságok

Szeptember 1-ével beköszöntött a meteorológiai ősz, az új évszak pedig sokunknak új panaszokat, új tüneteket jelenthet az időjárással összefüggésben. 

Hírek, újdonságok

A levegő felfrissült, most átmenetileg sokan fellélegezhetnek. A legnehezebb az allergiásoknak lesz a következő napokon.