Back to top

Mandulás répatorta

A répában A-, B-, C-vitamin, és értékes ásványi anyagok, például vas, kalcium és kálium található. Ezért ha gyakran érzi fáradtnak magát, fogyassza rendszeresen. Nagy lelki megterhelés és stressz után segít regenerálódni, nem utolsó sorban az öregedést is lassítja.

Mandulás répatorta

Hozzávalók (6 adag):

A tortához

  • 4 db tojás
  • 30 dkg barna cukor
  • 2 dl napraforgó olaj 
  • 28 dkg tönköly liszt 
  • 10 dkg mandula (apróra vágva)
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kk fahéj (őrölt)
  • 40 dkg sárgarépa
  • 5 dkg mazsola
  • 1 késhegynyi só
  • 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
  • 1 evőkanál liszt (a forma kikenéséhez) 

Elkészítés:

A répát meghámozzuk és lereszeljük.A tortaformát ( kb. 25 cm átmérőjű) vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk. A sütőt előmelegítjük 165 fokra.A cukrot az olajjal jól összekeverjük. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat.A lisztbe belekeverjük a fahéjat, a sütőport, a sót.  Ezt az előzőekhez adjuk.Az apróra vágott mandulát, a répát és a mazsolát is beleforgatjuk.A masszát beleöntjük a tortaformába és légkeveréses álláson 60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.A mázhoz a hozzávalókat habverővel simára keverjük.Ha kihűlt, a mázat rákenjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni.

 A mázhoz

  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 5 dkg vaj (vagy margarin, lágy)

 Jó étvágyat!

A táplálkozás megfelelő összeállításához kérje meteogyógyászunk segítségét!