Back to top

Macskakarom a különleges segítő

Ma már nagyon széles körben alkalmazzuk ezt a remek gyógynövényt.  Ízületi panaszok és emésztőrendszeri panaszok megoldásához gyakran hívják segítségül, de bőrgyulladásos panaszok megoldására vagy az  immunrendszer erősítése céljából is jól beilleszthető a terápiába.

A macskakarom (uncaria tamentosa) a perui őserdőkben élő növény, nevét arról kapta, hogy erős tüskéivel, karmaival kapaszkodik fel a fákra. Fontos hatóanyagai legnagyobb mennyiségben a növény belső kérgében és az ehető háncsrétegben találhatók, bár az indiánok a növény levelét és gyökerét is használják gyógyításra.

A macskakarom felhasználási lehetőségeit már sok kutatás vizsgálta, melyek a gyógynövény több hatását igazolták.

  • Immunerősítő hatása fokozza a fehérvérsejtek aktivitását, az ellenanyagok termelődését, az idegen sejtek és kórokozók eltávolítását, így csökkenti a vírusok, baktériumok és egyéb mikroorganizmusok elszaporodását.
  • Csillapítja a gyulladásos folyamatokat, segíti a szervezet ödémás folyamatainak kiürülését.
  • Segíti a mozgásrendszer egészséges működését, ízületi bajok esetén gyakran alkalmazzák.
  • Az emésztőrendszeri gyulladásos folyamatoknál is hatékony segítőtárs, az érzékeny gyomrúak azonban óvatosan alkalmazzák. 
     
  • Segíti a szervezet regenerálódását
    .
  • Támogatja az érrendszer jó működését, javítja a kis erekben a keringést.
  • A bőrünk egészségét is támogatja, gyulladásos bőrbetegségeknél is segítségül hívható.

A népgyógyászatban az emésztőrendszeri és ízületi problémák esetén szeretik segítségül hívni ezt a különleges növényt, hiszen kutatások szerint még magas koncentrációban sem bizonyult toxikusnak a hatása.

Nem javasolt fogyasztani terhesség idején, mert nagyobb koncentrációban alkalmazva növelheti a vetélés veszélyét, terhesség idején tehát ne alkalmazza!

Érzékenyebb gyomrúaknál előfordulhat a gyomor irritációja, így fekélybetegek konzultáljanak szakemberrel.

3 fontos figyelmeztetés:

  • A gyógynövények, étrendkiegészítők alkalmazása nem veszélytelen. A meglévő gyógyszerek hatását módosíthatják ezért hosszabb távú alkalmazás előtt szakemberrel való konzultáció javasolt az egyéni adottságok figyelembevételével!
  • A gyógynövényeket, étrendkiegészítőket is csak indokolt esetben, szakember által javasolt módon, és esetekben szabad használni. A nem megfelelő alkalmazás veszélyezteti az egészségét, felesleges pénzkidobás, és akadályozza a megfelelő, időben történő gyógyítást.
  • Összetett, vagy intenzív panaszok esetén egy növény, vagy egy étrendkiegészítő gyakran nem oldja meg a problémát.  Legtöbbször a növények szinergikus hatására támaszkodunk, melyet csak képzett szakember tud biztonsággal összeállítani, illetve más gyógymódok alkalmazása (is) szükséges. Ha azt tapasztalja, hogy a panaszai nem, vagy nem megfelelően oldódtak meg, esetleg romló tendenciájúak, akkor szakértő segítségre van szüksége.

A Meteo Klinikán természetes, ugyanakkor tudományosan megalapozott, minden esetben személyére szólóan megállapított módszerekkel segítünk egészségügyi panaszai megoldásában. Figyelje magát, a panaszai jelentkezését egy ideig, ez sokat segíthet panaszai okának felderítésében.

Legjobb, ha tapasztalatait TÜNETNAPLÓNK segítségével vezeti. Ehhez az alábbi gomb megnyomásával iratkozzon fel FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE, amelyben elküldjük Önnek a napi TÜNETNAPLÓJÁT, melyben vezetheti a naponta megjelenő tüneteit. További segítséget nyújtunk a pandémiás időszakban a megfertőződés elkerülése végett, olvassa naponta Vírusfigyelmeztetőnket is, melyben hasznos tanácsokat is talál.

Kérem a FRONT-ÉRTESÍTŐT a TÜNETNAPLÓVAL »

Feliratkozás: Front-Értesítő és Tünetnapló

Az emailcímét nem adjuk át harmadik félnek.