Back to top

Ilyen az idei vénasszonyok nyara: hideghullám után melegrekord dőlhet!

Szombaton 180 fokos fordulatot veszünk, ami az időjárást illeti. Azok, akik nem szeretik a változékony, hűvös, őszi napokat, most örülhetnek, az időjárás-érzékenyek már kevésbé.

Az utóbbi időben igazi őszi arcát mutatta az időjárás, a hideg reggeleken és hűvös délutánokon egy vékonyabb kabátra is szükség volt. Napközben a borult idő és az időnként esős időben számos mentális problémát is tapasztaltak a pácienseink, mint például fáradékonyságot, levertséget.

Ezek a tünetek most sokaknál megszűnnek, de jön helyette más! Nyugodtan mondhatjuk, hogy egy nap alatt robban be a nyár. Itt a vénasszonyok nyara, sőt!

Könnyen lehet, hogy akár a napi maximum-hőmérsékleti rekord is megdől a 30 fok körüli melegben.

Fontos tudni, hogy ez a – várhatóan egy napos – nyár már nem olyan lesz, mint például egy júliusi nap. A nappalok majdnem fele olyan hosszúak, mint akkor, így a magasabb hőmérséklet hossza is rövidebb a napon belül, ez pedig kisebb hőterhelést jelent, de persze az érzékenyebbek ezt is igencsak megérzik.

A meleg, amelyen hirtelen érkezik, olyan gyorsan is távozik, egy vasárnap reggel érkező front már hozza is a több fokos lehűlést. Egy biztos: ez még az egészséges szervezet is fokozottan megterheli.

Az erős, olykor viharos széllel betörő meleg nagyon komoly egészségügyi problémákat okoz. A melegfronti helyzet minden panasza felléphet, a fejfájástól a komolyabb szívpanaszokig, ezért érdemes lesz fokozottan odafigyelni (főleg) az idős és krónikus beteg hozzátartozóinkra.

Folyamatosan tapasztaljuk, hogy egyre szélsőségesebb az időjárás. Érdemes a Meteo Klinika frontjelentését követni. Akinek pedig komolyabb panaszokat okoz az időjárás, iratkozzon fel a Front-Értesítőre, ahol állapota alakulását is regisztrálni tudja.

Hírek, újdonságok

Szombaton 180 fokos fordulatot veszünk, ami az időjárást illeti. Azok, akik nem szeretik a változékony, hűvös, őszi napokat, most örülhetnek, az időjárás-érzékenyek már kevésbé.

Hírek, újdonságok

Meglepő, hogy honnan származik a szennyező műanyagok nagy aránya a természetben! Nem is hinnénk, hogy a ruházatunk használatával is szennyezzük a környezetet!

Hírek, újdonságok

A globális klímaváltozással foglalkozó legújabb kutatás ismét rávilágított arra, amit már a saját bőrünkön tapasztalunk: a melegedéssel együtt a szélsőséges események gyakoriságának és intenzitásának növekedésére is fel kell készülni!

Hírek, újdonságok

Szeptemberben még gyakran előfordul, hogy délutánonként 30 fok köré melegszik a levegő, azaz igazi nyári hangulatú napban van részünk. A fürdőzéssel azonban óvatosnak kell lenni, mert a vizek hőmérséklete addigra már jelentősen csökken!