Back to top

Hogyan őrizzük meg látásunk élességét?

Az akupresszúrás szemmasszázst a kínai iskolákban és óvodákban reggelente kötelező elvégezni. Ezek az akupresszúrás gyakorlatok segítik a látás javítását és csak pár percet vesznek igénybe naponta. Fejfájásnál szintén segítségünkre lehetnek. 

1. Hüvelykujjunkat helyezzük a belső szemsarok fölött a szemöldök belső széléhez. Egy kis mélyedés található itt. A körmök lefelé néznek, és felfelé nyomással finoman masszírozzuk körkörösen a megfelelő pontot, nyolcszor egyik, majd másik irányba. Ezt a sorozatot négyszer ismételjük közepes tempóban mindkét szemnél.

2. Mutató és hüvelykujjunkkal masszírozzuk azt a területet, ahol kb. a szemüveg is érintkezik az orral, a szem belső zugánál. Lentről fölfelé majd fentről lefelé tologassuk ujjunkat ezen a kis területen. Összesen harminckétszer végezzük el a mozdulatot.

3. Az orrcimpa magasságában, az orrcimpától egy hüvelykujjnyi távolságban felfelé találjuk meg a masszírozandó pontokat, kb. a szembogárral egy vonalban. Mindkét oldalon masszírozzuk mutató ujjunkkal körkörösen nyolcszor az egyik, majd a másik irányba. Négyszer ismételjük nem túl gyors tempóban mindkét oldalon.

4. Hüvelykujjunkat a halántékunkon megtámasztva, a behajlított mutatóujj középső ujjpercével masszírozzuk végig a szem fölötti (szemöldök vonala) és a szem alatti csontot belülről kifelé felváltva. Így érintjük az összes szem körüli fontos akupunktúrás pontot. Összesen harminckétszer ismételjük közepes tempóban.

Jó gyakorlást!