Back to top

Gyakorlatok magas vérnyomásra

Az időjárás különböző hatásai, a frontok, a szél sokaknál válthat ki kóros vérnyomás-emelkedést. A légzésterápiák mindig kéznél vannak, és hatékony eszközök sok probléma megoldásához. A vérnyomás csökkentésére meteogyógyászunk az alábbi módszert ajánlja! 

Helyezzük magunkat kényelembe! Legjobb, ha széken, megtámasztott háttal ülünk.

A gyakorlat közben hasi légzést alkalmazunk. A hasi légzés alkalmával a levegőt a tüdő alsó részébe szívjuk, amitől a hasfal megemelkedik. Úgy ellenőrizhetjük, hogy jól végezzük a gyakorlatot, ha az egyik kezünket a mellkasunkra, a másikat pedig a hasunkra helyezzük. Mély belégzés alkalmával a kezünk emelkedése mutatja meg, hova jut a levegő. Ha jól végezzük, akkor a mellkasunkon lévő kezünk nem emelkedik, míg a hason lévő igen.

Folytatva a gyakorlatot, a jobb kezünket az arcunk elé emelve, mutató- és középső ujjunkat a homlok közepére helyezzük. A hüvelykujjal lezárjuk a jobb orrjáratot, és 5-10 lassú légzést végzünk a szabadon maradt orrjáraton. Majd ugyanezt megismételjük a másik oldalon is.

Fontos, hogy mindig ugyanannyit lélegezzünk mindkét orrjáraton keresztül!

FIGYELEM!
• Előfordulhat szédülés, rossz közérzet a gyakorlat során. Ilyenkor csökkentsük a légzés számát 3-5-re és fokozatosan, akár napok alatt emeljük a gyakorlat során 10-re a légzést.
• Naponta 2-szer végezzük ezt a gyakorlatot.
• A gyakorlat közben a légzést nem szabad visszatartani, egyenletesen kell a ki- és belégzést folytatni. A visszatartott légzés vérnyomás-emelkedéshez vezet!

A Meteo Klinikán természetes, ugyanakkor tudományosan megalapozott, minden esetben személyére szólóan megállapított módszerekkel segítünk egészségügyi panaszai megoldásában. Figyelje magát, a panaszai jelentkezését egy ideig, ez sokat segíthet panaszai okának felderítésében.

Legjobb, ha tapasztalatait TÜNETNAPLÓNK segítségével vezeti. Ehhez az alábbi gomb megnyomásával iratkozzon fel FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE, amelyben elküldjük Önnek a napi TÜNETNAPLÓJÁT, melyben vezetheti a naponta megjelenő tüneteit. További segítséget nyújtunk a pandémiás időszakban a megfertőződés elkerülése végett,  olvassa naponta Vírusfigyelmeztetőnket is, melyben hasznos tanácsokat is talál.

Kérem a FRONT-ÉRTESÍTŐT a TÜNETNAPLÓVAL »

Feliratkozás: Front-Értesítő és Tünetnapló

Az emailcímét nem adjuk át harmadik félnek.