Back to top

Fő magnéziumforrásunk, az alma

Fejfájásunk, rossz közérzetünk enyhítésére szoktuk ajánlani a magas magnézium és kálium tartalmú élelmiszereket, zöldségeket és gyümölcsöket. Az egyik ilyen ásványi anyagokban különösen gazdag gyümölcs az alma, amely ráadásul egész évben hozzáférhető.

Az alma ideális a kisebb éhségrohamok csillapítására, ráadásul a magas rosttartalma kíméletesen szabályozza az emésztést is. Nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, vitaminokat, így érdemes a napi táplálkozásunk részévé tenni.  

Rendszeresen fogyasztva (2-3 alma naponta) csökkentheti a koleszterinszintet és stabilizálhatja a vércukorszintet is. Ez utóbbi, jótékony tulajdonságát nem csak rostjainak, de alkotóelemei együttes hatásának is köszönhetjük: tartalmaz fruktózt, magnéziumot, káliumot, C-vitamint. 

Az alma számos jó tulajdonsága mellett nyugtató hatással is rendelkezik, gyermekeknek különösen ajánlott az alma héjából készült tea.

Jót tesz a fogaknak, ha édesség nassolása helyett inkább almát ropogtatunk. Fogyasztásával megelőzhetjük a fogszuvasodást, és gyümölcstea formájában hatásos a megfázás és a tüdőgyulladás ellen is. Egyébként pedig, ahogyan az ismert közmondás szól: „Minden nap egy alma, az orvost távol tartja!”