A fáradtság legjobb ellenszerei | www.meteoklinika.hu - Meteo Klinika - Humánmeteorológia

A fáradtság legjobb ellenszerei

A fáradékonyság mindennapos jelenség társadalmunkban. Ilyenkor erőtlenséget, a késztetés hiányát, gyengeséget, pihenés, alvás utáni vágyat érzünk. 

Az, hogy fáradtnak vagy éppen kipihentnek érezzük magunkat számos, a szervezeten belüli és szervezeten kívüli októl függ. Néhány praktika  segítségével azonban enyhíthetünk állandó fáradtságunkon.

Nyerjünk energiát a reggelivel! Tartalmas és egészséges reggelit készíthetünk, ha vízben vagy tejben megfőzünk egy adag zabpelyhet. A zab idegerősítő, szorongásoldó.

Óvjuk a májat! Ajánlott gyógyteákat  fogyasztani.

Koncentráljunk illóolajokkal! A citrom, a borsmenta és az eukaliptusz olaját párologtatva azonnal felfrissülünk.

Ropogtassunk csírákat! Az enzim dús csíra valóságos vitaminbomba, feltölti energiával a szervezetet.

Kocogjunk a szabadban, lehetőleg a kora reggeli órákban, így beindíthatjuk vérkeringésünket.  A mozgás segít, ha fáradtnak, kimerültnek érezzük magunkat.

Pótoljuk a vasat és a cinket! Bizonyos nyomelemek hiánya esetén is erőtlennek érezhetjük magunkat.  A C-vitamin segíti a vas felszívódását, energiát ad, fokozza a koncentrációt.

Együnk minél több friss zöldséget és gyümölcsöt!

Ha édességre vágyunk, rágcsáljunk aszalt  gyümölcsöket, olajos magvakat, vagy csepegtessünk mézet teljes kiőrlésű gabonából készült kekszre!

Amennyiben fáradtsága régóta húzódik, keresse fel orvosát. A nem múló fáradtság hátterében különböző betegségek is meghúzódhatnak.

Meteogyógyászati szakrendeléseinkről itt olvashat részletesen!