A fáradtság legjobb ellenszerei

A fáradékonyság mindennapos jelenség társadalmunkban. Ilyenkor erőtlenséget, életuntságot, a késztetés hiányát, gyengeséget, pihenés, alvás utáni vágyat érzünk.

Az, hogy fáradtnak vagy éppen kipihentnek érezzük magunkat számos, a szervezeten belüli és szervezeten kívüli októl függ. Néhány praktika  segítségével azonban enyhíthetünk állandó fáradtságunkon.

Nyerjünk energiát a reggelivel! Tartalmas és egészséges reggelit készíthetünk, ha vízben vagy tejben megfőzünk egy adag zabpelyhet. A zab idegerősítő, szorongásoldó.

Óvjuk a májat! Ajánlott gyógyteákat  fogyasztani.

Koncentráljunk illóolajokkal! A citrom, a borsmenta és az eukaliptusz olaját párologtatva azonnal felfrissülünk.

Ropogtassunk csírákat! Az enzimdús csíra valóságos vitaminbomba, feltölti energiával a szervezetet.

Kocogjunk a szabadban, lehetőleg a kora reggeli órákban, így beindíthatjuk vérkeringésünket.  A mozgás segít, ha fáradtnak, kimerültnek érezzük magunkat.

Pótoljuk a vasat és a cinket! Bizonyos nyomelemek hiánya esetén is erőtlennek érezhetjük magunkat.  A C-vitamin segíti a vas felszívódását, energiát ad, fokozza a koncentrációt.

Együnk minél több friss zöldséget és gyümölcsöt!

Ha édességre vágyunk, rágcsáljunk aszalt  gyümölcsöket, olajos magvakat, vagy csepegtessünk mézet teljes kiőrlésű gabonából készült kekszre!

Tartósan meglévő panaszait szeretné megszüntetni és problémáira személyre szabott terápiát kapni? Foglaljon időpontot természetgyógyászati rendelésünkre!

 

Számolj, Mariann! :-)

ÁFA:

Bruttó:
Nettó:

Kopi-paszta!

Hajrá Fészbúk! :-)

A szövegben található képek megkeresése és listázása. A kiválasztott kép útvonala kerül be a Facebook kép linkjébe.

Kopi-paszta!

Keress!

A képek listája:

  • Ide kerülnek a képek.