Back to top

Extrém magasságokban a terhelés

A parlagfű szezon rendszerint az augusztus és szeptember hónapokra tehető. Idén sincs ez másképp, vagy mégis?

Ebben az évben már július végén megjelent a parlagfű pollenje a levegőben, a száraz időnek köszönhetően. Augusztus utolsó hetében a parlagfű pollenje az egekbe szökött, többfelé volt nagyon magas,

helyenként extrém a terhelés.

A helyzet bár extrém, de nem katasztrófa, ugyanis, ha a tavalyi évet nézzük, akkor elmondható, hogy a parlagfű pollenszintje alacsonyabb, mint egy évvel ezelőtt. Az ősz beköszöntével csökkent a pollenszint, de továbbra is a magas-nagyon magas tartományban alakul. A héten marad a meleg, sőt fokozódik is, hétvégén újra 30 fok körüli csúcsértékeket mérhetünk, így várhatóan a pollenszórás is nőni fog. A jelentősebb csökkenéséig az első fagyokig várni kell, ez pedig még nagyon messze van, legkorábban október közepére tehető.

Pár jó tanács az allergiásoknak, amellyel könnyebben átvészelhető ez az időszak:

-        az erdős és rétes területek kerülése

-        kevesebb tejtermék fogyasztása

-        sűrűbb kéz-és hajmosás

-        kora reggeli vagy késő esti szellőztetés

A parlagfű pollenkoncentráció alakulása nagy mértékben függ az időjárás alakulásától. Kövesse pollenjelentésünket!

A Meteo Klinikán természetes, ugyanakkor tudományosan megalapozott, minden esetben személyére szólóan megállapított módszerekkel segítünk egészségügyi panaszai megoldásában. Figyelje magát, a panaszai jelentkezését egy ideig, ez sokat segíthet panaszai okának felderítésében.

Legjobb, ha tapasztalatait TÜNETNAPLÓNK segítségével vezeti. Ehhez az alábbi gomb megnyomásával iratkozzon fel FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE, amelyben elküldjük Önnek a napi TÜNETNAPLÓJÁT, melyben vezetheti a naponta megjelenő tüneteit. További segítséget nyújtunk a pandémiás időszakban a megfertőződés elkerülése végett,  olvassa naponta Vírusfigyelmeztetőnket is, melyben hasznos tanácsokat is talál.

Kérem a FRONT-ÉRTESÍTŐT a TÜNETNAPLÓVAL »

Feliratkozás: Front-Értesítő és Tünetnapló

Az emailcímét nem adjuk át harmadik félnek.