Back to top

Extrém hőingás – rendkívüli terhelés!

A napi hőingások rendkívüli terhelést jelentenek a szervezetünknek! 

kislány ősszel

Több mint két hete rekorddöntögető melegben van részünk, szinte minden nap megdől valamilyen melegrekord! A délutáni hőmérsékletek az augusztus végét idézik, nem ritkák a 25 fok feletti maximumok. Azonban a hűvös reggelek már jelzik, hogy most október végén járunk, helyenként 5 fok körüli minimumok jellemzők. Mindez azt jelenti, hogy 20 fonál is nagyobb napi hőmérséklet-emelkedést kell kibírni 24 órán belül!

Nem volt ez másképp az október 23-i ünnepen sem. A Meteo Klinika országos mérőállomás-hálózatában Kurd és Mozsgó települések is hasonló extrém értékeket produkáltak. Kurdon aznap 28,2 fokos legmagasabb hőmérsékeletet regisztráltunk, innen hűlt 4,6 fokra a levegő – ez 23,6 fokos csökkenés! Mozsgón a 28 fokról csökkent a hőmérséklet 4,8 fokra, ez 23,2 fokos hőingást jelent.

Az extrém hőingás rendkívüli terhelést jelent a szervezetünknek! A vérnyomás-ingadozás és a rosszullét a leggyakoribb ilyenkor, a keringési rendszer panaszaival élők komfortérzete sokat romlik. A bajt tetézi, hogy szinte két hete minden nap hasonló az igénybevétel, ehhez pedig nem tudunk alkalmazkodni. Egy meteogyógyászati kivizsgálás sok esetben segíthet az érintetteknek, hogy könnyebben átvészeljék ezeket a kritikus napokat.

Hírek, újdonságok

De mi is az? Miért veszélyes az egészségünkre? Mit tehetünk ellene, hogyan lehet kezelni? Cikkünkből mindez kiderül! Idén is megérkezett az első!

Hírek, újdonságok

A számos rekordot jegyző novembernek a héten vége. A jelenlegi számítások szerint úgy tűnik, hogy az első téli hónapunk rendkívüli fordulattal indul!

Hírek, újdonságok

Az elmúlt időszakban tapasztalt és az ehhez hasonló több hetes eltérések a szokásos időjárástól nagyon károsan befolyásolják az időjárás-érzékenyek életminőségét.

Hírek, újdonságok

A jövő hét elején véget ér a rekordmeleg, markáns változások előtt áll időjárásunk. Ez a hirtelen változás rendkívüli terhelést jelent, és ehhez még hozzájön a téli időszámítás kezdete, az óraátállítás.