Back to top

Extrém hőingás – rendkívüli terhelés!

A napi hőingások rendkívüli terhelést jelentenek a szervezetünknek! 

Több mint két hete rekorddöntögető melegben van részünk, szinte minden nap megdől valamilyen melegrekord! A délutáni hőmérsékletek az augusztus végét idézik, nem ritkák a 25 fok feletti maximumok. Azonban a hűvös reggelek már jelzik, hogy most október végén járunk, helyenként 5 fok körüli minimumok jellemzők. Mindez azt jelenti, hogy 20 fonál is nagyobb napi hőmérséklet-emelkedést kell kibírni 24 órán belül!

Nem volt ez másképp az október 23-i ünnepen sem. A Meteo Klinika országos mérőállomás-hálózatában Kurd és Mozsgó települések is hasonló extrém értékeket produkáltak. Kurdon aznap 28,2 fokos legmagasabb hőmérsékeletet regisztráltunk, innen hűlt 4,6 fokra a levegő – ez 23,6 fokos csökkenés! Mozsgón a 28 fokról csökkent a hőmérséklet 4,8 fokra, ez 23,2 fokos hőingást jelent.

Az extrém hőingás rendkívüli terhelést jelent a szervezetünknek! A vérnyomás-ingadozás és a rosszullét a leggyakoribb ilyenkor, a keringési rendszer panaszaival élők komfortérzete sokat romlik. A bajt tetézi, hogy szinte két hete minden nap hasonló az igénybevétel, ehhez pedig nem tudunk alkalmazkodni. Egy meteogyógyászati kivizsgálás sok esetben segíthet az érintetteknek, hogy könnyebben átvészeljék ezeket a kritikus napokat.

Hírek, újdonságok

A Meteo Klinikára bejelentkezők esetében nagyon gyakori tünet a vérnyomásingadozás. Az időjárás-érzékenyek több, mint fele esetében a mért értékek egyes időjárási folyamat beálltakor 20-30 százalékkal is magasabb értéket mérhetnek, mint a többi napokon.

fejfájás, migrén, Meteo Klinika
Hírek, újdonságok

A fejfájás a leggyakoribb tünete az időjárás-érzékenységnek, pácienseink közel 70%-a esetében jelentkezik. Nőknél gyakoribb, de a férfiak esetében is kiemelt tünet. Vannak akik hetente többször is szenvednek tőle, és sokmindent kipróbáltak már, de nem sikerült megszabadulniuk tőle.

Hírek, újdonságok

A szárazság következménye az, hogy kiszárad a nyálkahártya, emiatt pedig könnyebben elkaphatjuk a fertőzéseket.

Hírek, újdonságok

Rendeléseink zavartalanul látogathatók!