Back to top

Cézár saláta

A tavasszal és nyáron megjelenő saláta- és zöldségfélék bőséges választéka inspirálóan hat konyhaművészetünkre. A nyári melegben a szervezet vágyik a vitamin- és lédús ételekre, jól esik ilyenkor egy kis könnyű cézár saláta. 

Cézár saláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg pulykamellfilé                                                                cézár saláta
  • 4 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál méz
  • 2 szelet kenyér
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 fej jégsaláta
  • 1 pohár joghurt
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 evőkanál Piros Arany
  • 1 evőkanál majonéz
  • olívabogyó
  • bors

Elkészítése:
A húst mossuk meg, majd csíkozzuk fel! Az olívaolajat két evőkanál mustárral, három evőkanál mézzel, szójaszósszal és a Piros Arannyal keverjük ki! Ízlésed szerint sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk bele a húsokat. Fedjük le, és éjszakára tegyük hűtőbe, hogy alaposan bepácolódjon! A joghurtot a majonézzel, a maradék mustárral és mézzel, valamint a sóval és a borssal keverjük össze! A megmosott salátaleveleket tépkedjük össze, és szórjuk rá a felkockázott paradicsomot és újhagymát, illetve olívabogyót! Pici olajjal keverjük össze! A húscsíkokat süssük meg olívaolajon, majd szedjük ki őket, és ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg a kenyérkockákat!

Jó étvágyat!