Back to top

Befordulunk az őszbe!

Idén szeptember 22-én köszöntött be a csillagászati ősz, és ugyan kis késéssel, de az időjárás is követi az őszi fordulatot. Pénteken egy erős hidegfront fog érkezni, és az addigi 25, 30 fokos maximumok 10 fokkal fognak csökkeni! 

Szeptember 22-én megkeződött a csillagászati ősz, azaz innentől kezdve már egyre rövidebbek a nappalok és egyre hosszabbak az éjszakák. Ezzel együtt fokozatosan az időjárás is át szokott váltani a hűvösebb irányba, és ez idén sem lesz másképp. Ugyan néhány napot késik a nagy fordulat, de

pénteken nyugat felől megérkezik a változást hozó front,

helyenként kifejezetten sok csapadékkal. 

A kissé változékony, de még késő nyárias napok péntekig tartanak

tehát, addig többnyire 25 fok körüli, vagy afeletti maximumokat mérhetünk. A hétvégén azonban már kifejezetten hűvös lesz még a délutáni órákban is, nem egy helyen a 15 fokot sem érjük el. Mindehhez ráadásul erős szél és eső is társul! Úgy tűnik, hagy csak vasárnap délután kezd némileg javulni a helyzet.

Az erős front nem csak az arra érzékenyeket viselheti meg, hanem valamilyen szinte szinte mindenki megérzi a markáns változást! Mostantól fel kell készülnünk az őszi időjárás szervezetet terhelő hatásaira. Erről érdeklődött kedden a TV2 Tények forgatócsoportja is a Metreo Klinikán.

A Tények adása szerda reggeltől Facebook oldalunkon is megtekinthető! 

Az ősz kiemelt fontosságú évszak az időjárás-érzékenyek számára, az idei pedig fokozottan annak ígérkezik. Erről beszélgetünk szerdán Fábián Barnával az M1 Ma Reggel műsorában fél 9-kor, érdemes megnézni!

Ebben az időszakban kiemelten fontos, hogy időben értesüljünk a következő napokban várható hatásokról. Iratkozzon fel alább ingyenes Front-Értesítőnkre, így első kézből értesülhet a közelgő változásokról, és hasznos tanácsokat is olvashat!

Feliratkozás: Front-Értesítő és Tünetnapló

Az emailcímét nem adjuk át harmadik félnek.