Back to top

Banán a szívünk őre

A banán nagyon sok jótékony hatással bír a szervezetünkre. Többek között fokozza a koncentrációt, támogatja a keringésünket, rengeteg ásványi sót és vitamint is tartalmaz. Magas szénhidrát tartalma ellenére mégsem hízlal. A meteogyógyász fogyasztását inkább nyáron ajánlja.

Tévednek azok, akik azt hiszik, hogy a banán hizlal. Igaz ugyan, hogy szénhidráttartalma magas, azonban egy átlagos banán csak 110 kalóriát és csupán 0,6 gramm zsírt tartalmaz! A banán csak annyira hizlal, mint bármelyik más energiát szolgáltató élelmiszer, ha többet eszünk belőle, mint amennyire szervezetünknek szüksége van.

A banán segít a gondolkodásban, mivel fokozza a koncentrációt és javítja a memóriát. A glükóz és a vitaminok gyorsan a keringésedbe jutnak, és gyors energialöketet adnak a szervezetnek. A magnézium és a B-vitamin segítenek a stresszoldásban.  

A banán nagy mennyiségű lúgtöbblettel rendelkezik, így hozzájárul a szervezet savháztartásának egyensúlyban tartásához, a savasodás elkerüléséhez.
A szédülés gyakran a B6-vitamin hiányának következménye. A banán erre a problémára is megoldást kínál.
Hozzásegíthet az egészséges, nyugodt és mély alváshoz. A benne lévő triptofán nevű aminosav elősegíti a harmonikus elalvást, míg a tirozin nevű aminosav a mély, zavartalan alvás kivitelezéséhez járul hozzá.
A benne található kálium a szív védelmére is szolgál. A-, C- és E-vitamin tartalmának köszönhetően védi a sejteket, a benne lévő nyomelemek és ásványi anyagok lassítják az öregedést. Segít  puffadás, mellérzékenység, fejfájás - enyhítésében, amely a vérzést megelőző kettő-hét napban jelentkezik, és a ciklus kezdetével szűnik meg.

4 fontos figyelmeztetés:

  • A sikeres terápia elengedhetetlen része, hogy az életmódunkat, táplálkozásunkat a saját szervezetünk igényeihez igazítsuk. A táplálkozásnak nem csak kulináris élvezete van, hanem nagyon komoly gyógyító hatása is. A rossz táplálkozás a betegségek melegágya.
  • Nagyon sokan szenvednek különféle étel allergiáktól, ételintoleranciától. Amikor olyan ételféleségeket fogyasztunk, amit a szervezetünk nem tud feldolgozni, az elfogyasztott élelmiszer ellenanyagreakciót (IGG, IGE) indít el.  Ez minden esetben gyulladásos folyamatokat indukál, ami nagyon komoly terhelés a szervezetnek.
  • Gyakori, hogy sokan követnek bizonyos divatdiétákat, próbálnak ételelvonással fogyókúrázni. A gyógyító célú táplálkozás minden esetben akkor hatékony, ha az egyéni szempontok figyelembevételével történik. Minden diéta, akkor működik, ha a követője attól jól érzi magát, nincs éhségérzete, és az előírt diétás rend az életvitelébe beilleszthető.
  • Összetett, vagy intenzív panaszok esetén nem javasolt saját magunk által kitalált diétába fogni. A rosszul beállított étkezés negatívan befolyásolja a szervezet működését, nem csak súlygyarapodás, hanem igen komoly hormonális egyensúlytalanságok, szervi károsodások is kialakulnak egy rosszul megválasztott diéta alkalmával.  Ha azt tapasztalja, hogy a panaszai nem, vagy nem megfelelően oldódtak meg, esetleg romló tendenciájúak, akkor szakértő segítségre van szüksége.
  • Az időjárás és az egyéb eredetű stressz faktorok komolyan befolyásolják táplálkozásunkat, emésztésünket. A tartós stressz egyre romló emésztési funkciókat eredményez. Egyre gyakoribbá válik az étkezéshez kötődő hasi panasz, ami a későbbiekben már olyan tünetekben is megjelenhet, mint fejfájás, alvászavar, pániktünetek stb.

A Meteo Klinikán természetes, ugyanakkor tudományosan megalapozott, minden esetben személyére szólóan megállapított módszerekkel segítünk egészségügyi panaszai megoldásában. Figyelje magát, a panaszai jelentkezését egy ideig, ez sokat segíthet panaszai okának felderítésében.

Legjobb, ha tapasztalatait TÜNETNAPLÓNK segítségével vezeti. Ehhez az alábbi gomb megnyomásával iratkozzon fel FRONT-ÉRTESÍTŐNKRE, amelyben elküldjük Önnek a napi TÜNETNAPLÓJÁT, melyben vezetheti a naponta megjelenő tüneteit. További segítséget nyújtunk a pandémiás időszakban a megfertőződés elkerülése végett, olvassa naponta Vírusfigyelmeztetőnket is, melyben hasznos tanácsokat is talál.

Kérem a FRONT-ÉRTESÍTŐT a TÜNETNAPLÓVAL »

Feliratkozás: Front-Értesítő és Tünetnapló

Az emailcímét nem adjuk át harmadik félnek.